Wist u dat we jaarlijks 2.500 keer naar het toilet gaan? Wist u dat het wereldrecord douchen op 101 uur staat? En wist u dat Belgen gemiddeld 4,2 uur per week in de badkamer spenderen? Dat is gemiddeld twee jaar van ons leven. De badkamer blijkt dus een behoorlijk belangrijke kamer te zijn in ons leven. Ze mag er dan ook gerust goed uit zien. Net zoals jij na die 4,2 uur per week in de badkamer.        
                 
Hier zijn de badkamertrends van 2020.
 

1. Black is back, or has it never left?

Kiezen voor zwart in de badkamer is zo wat het meest 2020e dat u kunt doen. Of het nu uw douchewand, douchekop of doucheslang is. Eender wat ondergedompeld in steel look, wordt een tijdloze blikvanger die matcht met elke stijl. Ook met zwarte waterafstotende verf op de douchewand, een donkere douchevloer of een matzwarte kraan kan je niet misgaan in 2020.
 

badkamer trends 2020 mat zwart steel look kraan douche


2. Voegen verdwijnen

Om een kleine badkamer optisch groter te maken, kiest u best voor zo weinig mogelijk voegen. Dan bent u ook meteen mee, want grote of kleine badkamer, egale oppervlaktes passen perfect in de minimalistische trend van 2020. Grote keramische tegels zijn een belangrijke speler in deze trend. Dit duurzaam natuurproduct laat geen vuil binnen en scoort dus sterk op vlak van onderhoud, milieuvriendelijkheid en design. Al is de uiterst hygiënische en hedendaagse gietvloer met zijn naadloos design natuurlijk niet te kloppen op vlak van voegeloosheid.
 

3. Mat mee naar 2020

Minimalistic mind? Via een matte afwerking houdt u het simpel, met een twist. Mat zwart in de badkamer is een blijver, maar ook mat wit en zelfs mat goud hebben hun intrede gemaakt. Een verfijnd, naadloos bad uit solid surface, een mat porseleinen toilet, een acryl matte douche, etc. Het kan allemaal.
 

badkamer trends mat wit bad kraan 2020


4. Ronde spiegels

Een spiegel is tegenwoordig niet meer louter praktisch. Net zoals het kraanwerk, mag ze gezien worden. De simpele spiegel is voortaan echt muurdecoratie. En de comeback van 2020? Dat zijn ronde spiegels. Hoe groter, hoe beter.
 

5. Eyecatching kraanwerk

Standaard zilveren kranen lijken eerder uitzondering te worden in 2020. Naast een matzwarte of -witte kraan, is ook een gouden of bronzen look doorgebroken. Dit zowel in combinatie met warmere kleuren als donkere muren of strak wit. Allen vormen ze samen een stijlvol en elegant geheel met een subtiele eyecatcher.
 

badkamer trends 2020 gouden kraan


6. De sunshower

2020 en België. Oftewel “alles moet snel gaan” en “joepie, het regent weer”. 7 op de 10 Belgen heeft een vitamine D-tekort en 9 op de 10 Belgen wil meer tijd. Een sunshower is dé oplossing. Deze infraroodkabine in douchevorm stimuleert het lichaam om vitamine D aan te maken, terwijl u zich ondertussen gewoon kunt douchen. Dankzij een juiste, lage dosis UV-licht voelt u zich energiek en ontspannen, en heeft u een gezonde kleur. Bovendien stimuleert het UV-licht de bloedsomloop en verlicht het spier- en gewrichtspijn. Kortom, het gaat snel, u kunt multitasken zonder moeite en het is gezond.
 

7. PowderRain

Door al de drukte van tegenwoordig, is ontspanning belangrijker dan ooit. De PowderRain douchekop omhult je huid in een warme cocon voor de ultieme ontspanning. Dankzij de verfijnde stralen met neveleffect, spat het water nauwelijks van je huid en voelt het zacht aan. Hij is tot 20% stiller, spoelt shampoo gemakkelijk uit en bespaart u tot 20% op uw water- en energiefactuur. 
 

badkamer trends 2020 hansgrohe powderain douche

 

Nog vragen? 

Je mag ons altijd contacteren over homestyling

Of voor eender wat natuurlijk.