Objectieve waardebepaling

Een goed onderbouwde, professionele waardebepaling is de absolute basis van elke succesvolle verkoop. Bij Landbergh zetten we volop in op een grondig uitgewerkt verslag van waardebepaling met als uitgangspunt de intrinsieke waarde van uw eigendom. We zetten deze waarde af op de verkoopbevorderlijke en -remmende factoren die ons uiteindelijk tot de venale waarde van uw onroerend goed brengt.

Ik wil een waardebepaling
Landbergh Sept23 39

Wat is het belang van een nauwgezette waardebepaling?

De gratis en online waardebepalingen vliegen u tegenwoordig om de oren. Dit soort vluchtige en oppervlakkige berekeningen zullen slechts heel zelden tot de actuele waarde van uw eigendom leiden en hebben vaak financiële ongemakken tot gevolg.

Zo kan een te hoge prijs de verkoop volledig verbranden. Uw eigendom staat hierbij te lang te koop waardoor u uiteindelijk onder de waarde riskeert te verkopen. Anderzijds kan u uw eigendom ook onderwaarderen, waardoor u onder haar waarde verkoopt en een significant bedrag laat liggen.

Bij Landbergh gaan we niet over één nacht ijs. We investeren ruim de tijd en energie in de opmaak van onze waardebepaling. Zo heeft u een goed gestaafd document die kan dienen voor diverse doeleinden denk aan de gesprekken met uw bank en mede-eigenaars evenals voor de overweging om een ander onroerend goed aan te kopen. Voor onze diensten rekenen we een bescheiden kost van 200 EUR inclusief 21% BTW. Een kost die we bovendien niet aanrekenen indien u opteert om Landbergh aan te stellen voor de bemiddeling in de verkoop van uw eigendom.

 • Servicepakket op maat
  Wij bieden steeds een servicepakket op maat
 • USP netwerk
  We hebben een groot bereik dankzij ons enorm klantenbestand
 • De ideale bemiddelingspartner bij vastgoedtransacties
IMG 2939 kopieren

Onze allesomvattende aanpak

1. Administratieve voorbereiding

In afwachting van het huisbezoek, verzamelen we reeds de nodige algemene, stedenbouwkundige en technische inlichtingen. We vragen u om alvast enkele documenten klaar te leggen zoals het aanslagbiljet van de onroerende voorheffing, het postinterventiedossier, de plannen en de keuringen. Hoe meer informatie u ons kan verschaffen, hou nauwkeurig we onze waardebepaling kunnen opmaken.

2. Plaatsbezoek

Zonder plaatsbezoek met een grondige rondgang is een waardebepaling louter een ruwe schatting. Bij Landbergh komen we dan ook steeds persoonlijk bij u langs voor een bezichtiging van alle ruimtes evenals uw toelichting bij de werken die u reeds liet uitvoeren.  We overlopen samen onze handige pandfiche met alle belangrijke parameters en nemen foto's ter staving van ons verslag.

3. Ligging en omgeving

De ligging en inplanting van een eigendom wegen zwaar door bij het bepalen van de venale waarde. Hierbij kijken we niet louter naar de stad of gemeente waarin uw eigendom gelegen is. Parameters zoals de nabijheid van een bos, park, natuurgebied, winkels, onderwijs en meer dragen evenzeer bij tot de verkoopbaarheid van uw eigendom.

4. Berekening op basis van parameters

Na het verzamelen van alle benodigde inlichtingen volgt de kostenanalytische waardecalculatie. Hierbij berekenen we:

 1. De grondwaarde
 2. De constructiewaarde
 3. De vetusiteit of bouwfysische sleet
 4. De intrinsieke waarde
 5. De venale waarde
Landbergh Sept23 83

5. De venale waarde

De venale waarde bekomen we door een venaliteit aan de intrinsieke waarde te geven, maw hoe gemakkelijk of moeilijk uw eigendom verkoopt. Hierbij houden we rekening met alle positieve én minder verkoopbevorderlijke factoren. Denk hierbij aan de nabijheid van openbaar vervoer of een waterpartij of net hinderlijke geuren of een verwaarloosd uitzicht.

Daarnaast wordt de venaliteit ook bepaald door de specifieke vraag en aanbod op de lokale markt. De venale waarde is dus de actuele verkoopwaarde van een onroerend goed, ie. de waarde die een koper zeker zal moeten betalen, in de huidige marktomstandigheden, om uw eigendom te kunnen verwerven.

6. Toetsen aan de economische realiteit

De uiteindelijk bekomen venale waarde toetsen we tenslotte aan de economische realiteit, ie. de prijzen van gelijkwaardige onroerende goederen in de dichte omgeving, zowel momenteel op de markt als recent verkocht. Dit dient als laatste afweging. Zo komen we uiteindelijk tot een vraagprijs die we u graag voorleggen tijdens de persoonlijke toelichting van ons Proces Verbaal van Waardebepaling.

Overtuigd van onze aanpak?

We komen graag bij u langs voor een bezichtiging van uw eigendom en de opmaak van een vrijblijvende waardebepaling.

Ik wil een waardebepaling
Landbergh Sept23 126 pag waardebepaling

Een paar maanden geleden verkocht Landbergh onze villa met naastgelegen B&B. De waardebepalingen van beiden eigendommen waren zeer correct opgesteld, de opvolging van het verkoopproces was uitstekend. Kortom, we zijn zeer tevreden en kunnen Landbergh absoluut aanraden.

Ingrid De Latte uit Herzele

Onze vastgoedexpertise

Bij Landbergh gaan we veel verder dan de zuivere verkoop van uw nieuwbouwproject, woning, appartement of (project)grond. Bekijk onze doortastende aanpak op maat van uw eigendom en zet samen met ons die extra stap.

Onze vastgoedexpertise
Jef Guillian LR
 • Vastgoedstyling

  De troeven van uw eigendom accentueren aan de hand van ons nauwkeuring rapport en ons eigen stylingmateriaal.

  Vastgoedstyling
 • Foto-, video- en dronereportage

  De meerwaarde van Uw eigendom in het oog laten springen door onze verzorgde online presentatie.

  Foto-, video- en dronereportage
 • Veelgestelde vragen

  Zit u met een vastgoed-gerelateerde vraag? We helpen u graag verder.

  Veelgestelde vragen
 • Marketingstrategie

  Uw eigendom in onder de aandacht brengen van een breed publiek aan kandidaat-kopers en -huurders.

  Marketingstrategie

Wilt u weten wat uw eigendom waard is?

Met onderstaande gegevens helpen we U vrijblijvend verder.

Persoonlijke info

Wij gebruiken uw gegevens enkel voor de afhandeling van uw aanvraag. We geven uw e-mailadres niet door aan derden.

Bericht