Wonen en investeren in Deinze steeds interessanter

Deinze stond in een recent verleden nog gekend als een grauwe stad. De Oost-Vlaamse gemeente had weinig persoonlijkheid en werd vaak geassocieerd met de veevoederfabrieken. Ondertussen is dat beeld 180 graden gedraaid en dat hebben de Deinzenaars grotendeels te danken aan Jan Vermeulen.

Een CD&V’er met een groen hart

Jan Vermeulen is sinds 1 januari 2012 (fiets)burgemeester van Deinze. Deze CD&V’er met een groen hart had het ambitieuze plan om van Deinze het klein Kopenhagen aan de Leie te maken, en met succes. In 2018 slaagde de activist erin om Deinze fietsstad van het jaar te maken, met als paradepaardje de fietssnelweg tussen Deinze en Gent.

Project Deinze 2020

Vermeulen hield het niet bij zijn fietsoffensief om Deinze autoluw te maken. In 2009 startte het stadsbestuur het project Deinze 2020 om de stadskern grondig op te knappen en wonen, werken en winkelen in Deinze bijzonder aangenaam te maken.

De markt werd ondertussen heringericht, het cultuurcentrum Leietheater werd officieel geopend en het Kaandelpark werd opgewaardeerd tot een echt stadspark. Er werden bovendien twee promenades langs de Leie gecreëerd, waarvan het onderste fungeert als aanlegsteiger voor de pleziervaart. Ook voor het natuur- en recreatiedomein de Brielmeersen is een masterplan in de maak.             

Voor het groeiende aantal studenten werden de twee kunstacademies heringericht, gesaneerd, uitgebreid en samen ondergebracht in één campus met een architecturale meerwaarde.        

De nieuwe woonwijk Oostkouter en het project “Stedelijk wonen aan de Leie II” creëerden dan weer tal van nieuwe woongelegenheden in de groeiende stad. Ook aan de oudere en mindermobiele personen werd gedacht. Naast een gloednieuw woonzorgcentrum, zorgde Deinze voor 58 koopwoningen voor senioren, 51 seniorhuurflats en 24 sociale huurflats. En dit alles aan een nieuw aangelegd stadspark.

Een grandioze fusie

In 2014 behaalde Deinze de kaap van 30.000 inwoners. Deze aanhoudende bevolkingsgroei heeft Deinze te danken aan de enorme bouwactiviteit van de laatste jaren. Vijf jaar later schoot het inwonersaantal helemaal de lucht in. Op één januari 2019 fuseerde Deinze officieel met Nevele. De Leiestad werd daardoor de tweede grootste stad van Oost-Vlaanderen. Samen hebben ze nu zeventien deelgemeenten en een inwonersaantal van ruim 43 500 inwoners.

Ondertussen blijft het aantal inwoners van Deinze gestaag toenemen. Ook het personeelsbestand van de stad en het OCMW blijft groeien. Dat extra personeel vraagt natuurlijk om extra ruimte. Sinds 2016 zijn de stadsdiensten en het OCMW dan ook gevestigd in het nieuwe stadhuis Leiespiegel, een gigantisch gebouw van vijf verdiepingen hoog.

Wist je dat...

... wonen in Deinze ook wonen is op een boogscheut van Gent, Kortrijk en Brugge. Na een autorit van 20 minuten sta je in Gent, na 25 minuten in Kortrijk en na 35 minuten in Brugge. Al deze steden zijn ook perfect bereikbaar met de trein vanuit Deinze.

Wonen in Deinze?

Ontdek ons aanbod aan nieuwbouwappartementen.

1. Liv de Molens - 6% btw mogelijk

Liv de Molens is een stadsinbreidingsproject langs de Leie in het hart van Deinze, met een erg divers aanbod aan appartementen. Ontdek deze 'stad van vijf minuten' met de nadruk op zicht, licht en water.

2. Imperia - 6% btw mogelijk

Imperia is een future-proof nieuwbouwproject centraal op de Markt in Deinze. Ontdek deze duurzame, kwalitatief afgewerkte appartementen met ruime zonneterrassen, op een vlot bereikbare ligging nabij talloze voorzieningen.

3. Porta Klara - 6% btw mogelijk

Porta Klara is een standingvol nieuwbouwproject in de levendige Tolpoortstraat van Deinze. Ontdek deze duurzame leefappartementen met zonneterrassen en privatieve tuinen.

Nog vragen?

Je mag ons altijd contacteren over vastgoed in Deinze.