Heb ik recht op bepaalde premies bij het verbouwen van een woning?

Mijn VerbouwPremie

Afhankelijk van de doelgroep waartoe u behoort, kunt u genieten van de ‘Mijn VerbouwPremie’. Deze premie biedt u financiële steun voor investeringen in energie-efficiëntie. Denk o.a. aan het plaatsen van een zonneboiler of warmtepomp, het verbeteren van dakisolatie, enzovoort. Ook investeringen in woningkwaliteit (zoals het verbeteren van de elektriciteit en het sanitair, binnenrenovatie) worden financieel gesteund.

Benieuwd of u in aanmerking komt voor deze premie? Ga naar Mijn VerbouwPremie | Vlaanderen.be.

Mijn VerbouwLening

Naast de vele premies om uw woning te verbouwen en te renoveren is ook ‘Mijn VerbouwLening’ in het leven geroepen. Deze lening heeft tot doel de vele verouderde woningen in Vlaanderen aan te pakken. Zo kunnen eigenaars van deze woningen renteloos tot wel 60 000 euro lenen. Deze lening dient dan uitsluitend om werken uit te voeren die ofwel de energie-efficiënte van de woning ofwel de woonkwaliteit verbeteren.

Benieuwd of u in aanmerking komt voor deze verbouwlening? Ga naar Mijn VerbouwLening | Vlaanderen.be.

Andere premies voor wie verbouwt of renoveert

Naast deze twee voornaamste premies, zijn er nog heel wat premies te verkrijgen in Vlaanderen voor wie renoveert of verbouwt. Welke premie u krijgt, hangt af van de aard van uw werken, de ligging van uw te renoveren of verbouwen pand en de doelgroep waartoe u hoort. Aan de hand van de premiezoeker van de Vlaamse Overheid ontdekt u snel en gemakkelijk op welke premie(s) u precies recht heeft.

Was dit advies nuttig? 

Wij gebruiken uw mening enkel om de site te optimaliseren, anoniem.