Wat betekent een afwerking casco+?

In uw zoektocht naar een nieuwbouwappartement of -woning kwam u als kandidaat-koper mogelijks de term casco of ‘casco+’ ergens tegen. Maar wat betekent dit nu precies?

Casco of casco+

Het begrip ‘casco’ (letterlijk: de romp, de schil) is voor de meesten duidelijk. Het wil zeggen dat een woning of appartement wind- en waterdicht in een ruwbouwstaat is afgewerkt waarbij de structurele en technische elementen alsmede de volledige aankleding nog moeten worden uitgevoerd.

Logischerwijs verwijst ‘casco+’ naar een bijkomende afwerking. Maar wat omvat deze ‘bijkomende afwerking’ nu precies?

Casco+

Met ‘casco+’ bedoelen we de ruwbouwafwerking wind- en waterdicht plus alle structurele en technische elementen gaande van de sanitaire en elektrische leidingen, de chape, de pleisterwerken, de centrale verwarming en radiatoren, de ventilatie, de volledige elektrische installatie en alle binnenwanden.

Om uw nieuwe woonst instapklaar verder af te werken volstaat het dus om de keuken, de sanitaire toestellen, de vloerbekleding en de binnendeuren op maat van uw voorkeuren en budget zelf te gaan kiezen. Voor de installatie kan u hiervoor beroep doen op ervaren stielmannen maar het staat u uiteraard vrij om zelf de handen uit de mouwen te steken waarbij veel mensen beroep doen op hun meest handige familieleden en/of vrienden. De eindafwerking van bepaalde ruimtes kan zo tevens in verschillende fasen worden uitgevoerd naarmate in de loop der tijd opnieuw budgetten vrij komen.

Casco+ in een mede-eigendom

Bij een ‘casco+’-appartement in een mede-eigendom, gaat dit steeds enkel en alleen over de privatieve delen. De gemeenschappelijke delen worden volledig afgewerkt door de bouwheer.

Professioneel advies over casco of casco+

Vooraleer u overgaat tot de aankoop van een ‘casco’ of ‘casco+’ appartement of woning, laat u zich best adviseren door een kennis met ervaring, een binnenhuisarchitect of een vastgoedprofessional zodat u een realistisch afwerkingsbudget voor ogen houdt. Landbergh staat u graag bij met professioneel advies en een realistische inschatting van deze afwerkingsbudgetten.