Wat kost een overbruggingskrediet?

Bij de aankoop van een nieuwe woning verschijnt het overbruggingskrediet in één keer op uw rekening. Als uw woning nog gebouwd moet worden of in opbouw is, kan het ook in schijven. Hierna betaalt u maandelijks rente op het totale bedrag. Die rente hangt af van uw bank en is meestal vast, maar kan ook variabel zijn.

Zolang uw oude woning te koop staat, betaalt u dus enkel de rente op het overbruggingskrediet af. Nadat uw woning is verkocht, betaalt u het overbruggingskrediet in één keer terug, zonder kosten, en blijven enkel de maandelijkse aflossingen van de nieuwe hypothecaire lening over.

Dat het terugbetalen van het overbruggingskrediet kosteloos gebeurt is trouwens interessant aangezien u bij een hypothecaire lening normaal een wederbeleggingsvergoeding dient te betalen, in geval van een vervroegde terugbetaling. Dit komt overeen met drie maanden intrest op het saldo dat u vervroegd terugbetaalt. Aangezien de verkoopdatum van een woning moeilijk vast te leggen is, vervalt deze kost bij een vervroegde terugbetaling van een overbruggingskrediet.

Hoe sneller u uw woning dus verkoopt, hoe vroeger u uw overbruggingskrediet kunt aflossen en hoe minder rente u dus zult moeten betalen. Een deskundige vastgoedmakelaar kan u helpen om uw woning efficiënt in de markt te plaatsen en snel resultaten te boeken. Ontdek onze aanpak.

Was dit advies nuttig? 

Wij gebruiken uw mening enkel om de site te optimaliseren, anoniem.