LANCERINGSVOORWAARDEN: De Lijsters in Merelbeke - hedendaags wonen in het groen

Hedendaagse architectuur in een groene omgeving vlakbij het centrum

 • Oppervlakte 83-161 m²
 • Bouwjaar 2024
 • Aantal units 14
 • Fase Afbraakwerken

Rustig wonen in een parktuin op een boogscheut van het centrum

Gelegen in het groene Merelbeke, op fietsafstand van het centrum, vindt u dit hedendaags nieuwbouwproject genaamd ‘De Lijsters’. Het project bevat uitsluitend kwalitatieve leefappartementen gekenmerkt door een aantrekkelijke villa-indeling, grote glaspartijen, ruime leefterrassen en wijdse zichten op het omliggende groen. Er is keuze uit ruime 1-slaapkamer appartementen, comfortabele 2-slaapkamer appartementen en riante penthouses met 3 slaapkamers, allen met grote terrassen temidden van het nieuwe parkdomein en verzichten over de aangrenzende weidelandschappen. Ondergronds zijn er ruime parkings en handige bergingen voorzien. Tevens is er een vlot toegankelijke fietsenberging op de gelijkvloerse verdieping.

Het gebouw onderscheidt zich naast haar sublieme ligging en hoogstaande architectuur, door haar erg lage energiefactuur en duurzaam karakter, volledig vrij van fossiele brandstoffen. Zo krijgt u een combinatie van vloerverwarming met individuele warmtepompen (lucht/water) en een sterke akoestische en thermische isolatie. Bovendien worden de appartementen uitgerust met een ventilatiesysteem type D met maximale warmterecuperatie en een warmwaterboiler verbonden met de warmtepomp allen resulterend in een uitzonderlijk lage energiefactuur. Om het E-peil van E30 te garanderen zijn er voor 9 appartementen een fotovoltaïsch paneel van 500 Wp voorzien.

Op het gebied van afwerking wordt u een hoge standaard aangeboden, zo zijn er ruime budgetten inbegrepen in de prijs om volledig naar uw eigen smaak de beste keuzes te maken voor wat betreft de sanitaire toestellen, uw keuken, de binnendeuren en de vloerbekleding.

Benieuwd naar dit rustig gelegen, hedendaags nieuwbouwproject vlakbij het centrum van Merelbeke? Een persoonlijke, vrijblijvende afspraak kan via jef@landbergh.be of 09 225 25 24.
 • Plantje
  Wonen in het groen In een unieke parktuin met behoud van de bestaande, inheemse bomen.
 • Nabij het centrum
  Nabij het centrum Met de Colruyt , AD Delhaize, Lidl en tal van detailhandel dichtbij.
 • Sterke mobiliteit
  Sterke mobiliteit Met de opritten van de E40 en R4 in de dichte nabijheid

14 units

Merelbeke is een gemeente aan de Schelde in Oost-Vlaanderen. Haar slogan ‘natuurlijk dichtbij’ verwijst enerzijds naar de nabijheid van het historische hart van Gent, op minder dan 6 km. Hierdoor ben je slechts een bus-, trein- of fietsrit verwijderd van alle voordelen van de stad. Daarnaast is het ook in Merelbeke zelf niet ver zoeken naar allerhande sport-, recreatie-, en onderwijsmogelijkheden. Bovendien is de slogan ook (en vooral) een knipoog naar de talloze groene zones die zich over Merelbeke verspreiden.

Recreatie 

De Sportstraat

Het centrum van Merelbeke centreert diverse sportmogelijkheden in en rondom de toepasselijke genaamde Sportstraat. Je vindt er een zwembad, tennis- en padelclub, voetbalclub, fitness en het sportcomplex Ter Wallen voor het uitoefenen van balsporten, badminton, turnen en tennis.

Sportpark Flora 

In de wijk Flora vind je een sportpark bestaande uit twee voetbalvelden, een skatepark en een atletiekterrein.

Natuur

Makegemse bossen

De Makegemse bossen is een mozaïek van maar liefst negen bossen, goed voor in totaal 200 hectare beschermd natuurgebied. Doordat deze oude bossen nooit volledig door de mens werden ontgonnen, staan ze gekend als een hotspot van biologische diversiteit.

Gentbos

Het Gentbos is een beschermd bos in het hart van Merelbeke. Het is gevuld met populieren en knotbomen en wordt omarmd door graslanden begraasd door paarden en schapen. Na een tocht overgoten met gezonde lucht, staat u aan de rand van het bos dan ook een mooie zonsondergang te wachten.

Liedermeerspark

Het Liedermeerspark is de groene long van de wijk Flora. In dit prachtig aangelegd park is het heerlijk wandelen, fietsen en joggen tussen en rond de vijvers. Daarnaast is er speeltuin met een aangrenzend koffie- en theehuis, waar u ook kunt genieten van een warme wafel of een verfrissend ijsje op het zonnige terras.

Jachthaven Merelbeke

Grenzend aan het Liedermeerspark ligt de Merelbeekse jachthaven. Hier kan je prachtig fietsen richting Gent of richting de groene Scheldevallei. Daarnaast kan je met je pleziervaartuig ook het water zelf betreden. Dankzij de ligging vlakbij de sluizen heb je een vlotte toegang tot de Schelde die je probleemloos tot in Gent brengt.

Trage wegen

Naast diverse natuurgebieden beschikt Merelbeke over een uitgebreid netwerk van trage wegen. Dit zijn wegen die uitsluitend toegankelijk zijn voor voetgangers en fietsen, waardoor u doorheen de hele gemeente geniet van rustige fiets- en wandeltochten.

Mobiliteit

Openbaar vervoer 

Merelbeke heeft haar eigen station vanwaar treinen rijden richting Gent, Brussel, Tongeren en Aalst. Daarnaast is er een uitgebreid bussennetwerk dat in verbinding staat met de omliggende gemeentes en Gent.

Wagen

Ook met de wagen is het vlot reizen van en naar Merelbeke dankzij de aanwezigheid van de R4, E17 en E40.

Cultuur

Het Cultuurhuis Merelbeke organiseert heel het jaar door diverse voorstellingen van concerten tot theater, comedyshows, films, lezingen en meer. Achteraf kan je nog iets eten en drinken in het Cultuurcafé met meer dan 65 bieren en een heerlijk Belgische kaart.

Gevels

De buitenwanden en draagstructuren van de bovenbouw worden opgetrokken in beton of metselwerk. Teneinde
een goede isolatie te verkrijgen worden de opgaande buitenmuren uitgevoerd op volgende wijze:

 • De buitenzijde wordt voorzien in een gevelmetselwerk;
 • Baksteen: traditioneel gemetst – wildverband, verschillende voegkleuren voor meer diepte. Kleur: nuance Oranje – beige - bruin, genuanceerde baksteen volgens keuze architect;
 • Gevellatwerk in alu-lamellen (fietsenstalling)
 • Het binnendeel van de buitenmuur is opgetrokken in metselwerk;
 • De dragende wanden worden opgebouwd in metselwerk of in gewapende beton, naargelang de noodwendigheid en de bepalingen door de architect en ingenieur.

Terrassen

De balustrades worden uitgevoerd in aluminium spijltjes zwart/grijskleurig (volgens keuze van de architect). en worden afgewerkt met een betegeling volgens de keuze van de architect.
De terrassen op de tweede verdieping, zijde voorgevel, hebben uitzonderlijk plantenbakken met beplanting.

Buitenschrijnwerk

Alle ramen van de appartementen worden uitgevoerd in aluminium, kleur zwart/grijskleur. Alle beglaasde elementen bestaan uit heldere dubbele super isolerende dubbele beglazing met Ug-waarde van
minstens 1.0 W/m²K (conform de geldende isolatienorm op moment van vergunning en de EPB berekening).  
De algemene inrijpoort van de keldergarage is een sectionaalpoort, elektrisch te bedienen. Ook de garagepoorten van de individuele garageboxen zijn sectionaalpoorten, allen te bedienen via een zender.
Voor de fietsers is er een codeklavier of sleutelcontact voorzien als bediening van de algemene inrijpoort.

Keuken

In elk appartement is een keuken voorzien met de volgende particuliere handelswaarde bij de keukenleverancier te gaan kiezen volgens eigen smaak en behoeftes:
 • Appartementen gelijkvloers & 1e verdieping: 10.000 euro (excl BTW)
 • Alle duplex -appartement en het appartement A101: 15.000 euro (excl BTW)

Sanitair

De keuze van de sanitaire toestellen dient gemaakt te worden onder begeleiding van de klanten-coördinator. De sanitaire meubelen werden zorgvuldig geselecteerd door de coördinator, afhankelijk van de bouwfase kunnen er upgrades worden gekozen.  Alle appartementen beschikken over een vorstvrij buitenkraantje, ter hoogte van het terras.

Vloerbekleding

In alle droge ruimtes binnen in het appartement wordt een parket voorzien, ie. de leefruimte (met uitzondering van de zone
keuken), de slaapkamers, de inkom- en nachthal: 150x1800x14mmn toplaag 3 à 3.5mm inclusief schilderplinten. Er is een vrije kleurkeuze
van de parket binnen het standaard pakket.

In alle natte ruimtes is een vloertegel formaat 60cm*60cm en bijhorende plint voorzien met particuliere handelswaarde: 40 €/m²: 
Het aanbod van de betegeling werd zorgvuldig geselecteerd aan de hand van de expertise van de klanten-coördinator. Hier binnen zijn diverse keuzemogelijkheden, uiteraard afhankelijk van de
bouwfase.

Schermafbeelding 2023 03 17 om 14 37 57

Warmtepomp

De wooneenheden worden verwarmd zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen en dit door middel van een hoogste efficiënte, individuele lucht-water warmtepomp.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 13

Ventilatie systeem D

Ieder appartement beschikt over een individueel ventilatiesysteem type D met een motor van het geluidsarme type en zorgt voor een permanente toevoer van verse lucht en afvoer van de binnenlucht door middel van een balansventilatie met warmterecuperatie voor een gezond binnenklimaat.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 10

Vloerverwarming

Dankzij de efficiënte lucht-water warmtepomp en een zeer effectieve isolatie wordt er verwarmd op lage temperatuur door middel van vloerverwarming.  Zo geniet u in alle ruimtes van een gelijke warmteverdeling en blijven alle wanden vrij voor een optimaal plaatsgebruik.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 17

E-peil ≤ 30

Alle eigendommen voldoen aan de strengste EPB-vereisten . Elke kavel is dan ook future-proof met een E-peil lager of gelijk aan E30.

De Merel (Merelbeke) is een middelgrote zangvogel uit de familie van de Lijsters.

 • Bouwjaar: 2024
 • Verkavelingsvergunning: Nee
 • Voorkooprecht: Nee
 • Gevalideerd as-builtattest: Nee
 • Stedenbouwkundige vergunning: 1
 • Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
 • Overstromingsgevoeligheid:
  • P-score: Klasse A
  • G-score: Klasse A
 • Afgebakende oeverzone: Niet van toepassing
 • Beschermd erfgoed: Nee
 • Dagvaarding: Nee

Future-proof wonen in een groen kader op fietsafstand van het centrum

Bekijk de volledige kaart

Gelegen in parktuin op fietsafstand van het centrum

Vlakbij het centrum van Merelbeke met een uitstekend verbinding via de autosnelwegen en prachtige fietsroutes.

Adres Lembergsesteenweg 61-63
9820 Merelbeke
Mobiscore 8,3 Wat is een mobiscore?

Een team van projectmakelaars staat voor u klaar met advies

Jef Guillian cut