Wat is een overbruggingskrediet?

Een overbruggingskrediet is een lening om de periode tussen de aankoop van een nieuwe woning en de verkoop van uw huidige te overbruggen. U leent hierbij tijdelijk de verwachte, toekomstige opbrengst van de verkoop van uw huidige woning om de aankoop van een nieuwe woning te financieren. Hierdoor hoeft u niet te wachten met de aankoop van een nieuwe woning tot de huidige is verkocht.

Stel dat u een woning wilt kopen van €400.000, dan wilt u eerst weten hoeveel uw huidige woning waard is. De waarde van uw woning bepalen is een erg belangrijke fase. Wordt uw woning later namelijk lager verkocht dan de op voorhand bepaalde waarde, dan moet u het verschil met het overbruggingskrediet alsnog in de hypothecaire lening op te nemen.

De stevig onderbouwde, objectieve waardebepaling van Landbergh dient hierbij als een correcte, betrouwbare indicatie, waarmee u naar de bank kunt trekken. Nadat onze grondig bepaalde waarde wordt bevestigd, kunt u berekenen hoeveel u kunt lenen als overbruggingskrediet. Stel dat uw huidige woning €350.000 waard is en u dient nog €70.000 af te betalen, dan is de verwachte opbrengst €280.000. Dit is het definitieve bedrag dat u kunt lenen als overbruggingskrediet. U dient dan enkel nog voor de (eventueel) overige som geld die u nodig heeft om uw nieuwe woonst te betalen een nieuwe hypothecaire lening af te sluiten.

Was dit advies nuttig? 

Wij gebruiken uw mening enkel om de site te optimaliseren, anoniem.