Burgemeester Jan Vermeulen over de spectaculaire bloei van Deinze

Op 1 januari 2012 werd Jan Vermeulen burgemeester van Deinze, een keuze van de burgers die ze zich niet snel zullen beklagen. Deze CD&V’er met een groen hart zorgde voor een indrukwekkende ommekeer van 180 graden en mag ondertussen een serieus aantal verwezenlijkingen op zijn naam schrijven. Lees hier het trotse verhaal van Jan Vermeulen over de bloei van Deinze.

Het klein Kopenhagen aan de Leie

Slechts acht jaar geleden was Deinze nog een veredeld dorp dat de naam stad mocht dragen. Vandaag worden we echt een beetje stad met aantrekkelijke pleinen, terrassen, activiteiten, winkels en een wekelijkse woensdagmarkt. Zowel Deinzenaars als niet-Deinzenaars genieten nu van een dagje shoppen, een goed restaurant of voor een mooie fietstocht langs de Leie. We worden stilaan het klein Kopenhagen aan de Leie.

De stadskernvernieuwing van Deinze in volle gang

Deinze werkt verder aan de stadskernvernieuwing. De herbestemming van de Molens met een nieuw stadspark, voetbalstadion en bibliotheek staan op het verlanglijstje. Bovendien komen er ook enorm veel nieuwe fietspaden, fietstunnels en fietsbruggen, en een nieuwe stadsboulevard om de ontsluiting voor auto’s te verbeteren. We zullen ook nog extra parken creëren en misschien wel een nieuwe zwemplek midden in de stad.

Trots, vooral op de kunstacademie en het Leietheater

Het meest trots ben ik op onze nieuwe kunstacademie. Het is niet alleen de mooiste van Europa, maar ook de beste. Ook volwassenen en jong gepensioneerden vinden hun gading in Deinze. Het Leietheater is voorlopig de kers op de taart. We hebben er lang op gewacht, maar eindelijk is het er. Je voelt de trots bij onze inwoners. Ze hebben hun theater direct omarmd.

Een fusie met Nevele om vruchten van te plukken

Deinze, het Land van Nevele, is de mooiste en grootste fusie van Vlaanderen. Na negen maanden kijken we al tevreden terug op de samensmelting. We konden de belastingen in Nevele sterk verlagen, en dat voelt iedereen in zijn of haar portemonnee. De samenwerking in het schepencollege verloopt eveneens vrij goed. De fusie gaf ons een extra dynamiek waar vooral de jonge generatie de vruchten van zal plukken.

De lokale vastgoedmarkt van Deinze bloeit mee

Er zijn veel babyboomers die binnenkort hun woningen zullen verlaten en nood hebben aan een nieuw appartement. Zij zullen doorschuiven, waardoor jonge gezinnen de vrijgekomen woningen kunnen renoveren en overkopen om zo hun kinderen een leuke tijd te geven in onze groene woonwijken. De troef van Deinze blijft dat je kan wonen aan het water. Dat geeft ontzettend veel rust en vooral het gevoel dat je altijd op vakantie bent.

Meer inwoners, meer solidariteit onder de Deinzenaren

De uitdaging voor Deinze is goed blijven samenleven. Dankzij de groei en unieke ligging zullen er veel nieuwe inwoners bijkomen. Deinze is hot en dat merk je aan alles. Hoe meer mensen samenwonen, hoe meer regels we onszelf moeten opleggen. Onze fietsers mogen best wat meer hun arm uitsteken om de richting aan te wijzen. Dat is maar een klein voorbeeld.

Unieke, Deinse openheid

Gelukkig is de sterkte van onze Deinzenaars dat ze elkaar kennen en dat ze nieuwkomers snel en gemakkelijk aanvaarden. Die openheid vind je maar in weinig steden. De enige voorwaarde is wel dat je wil werken. Deinze is een werkwoord en daar halen we onze sterkte uit.

Wonen in Deinze?

Ontdek ons aanbod aan nieuwbouwappartementen.

1. Liv de Molens - 6% btw mogelijk

Liv de Molens is een stadsinbreidingsproject langs de Leie in het hart van Deinze, met een erg divers aanbod aan appartementen. Ontdek deze 'stad van vijf minuten' met de nadruk op zicht, licht en water.

2. Imperia - 6% btw mogelijk

Imperia is een future-proof nieuwbouwproject centraal op de Markt in Deinze. Ontdek deze duurzame, kwalitatief afgewerkte appartementen met ruime zonneterrassen, op een vlot bereikbare ligging nabij talloze voorzieningen.

3. Porta Klara - 6% btw mogelijk

Porta Klara is een standingvol nieuwbouwproject in de levendige Tolpoortstraat van Deinze. Ontdek deze duurzame leefappartementen met zonneterrassen en privatieve tuinen.

Nog vragen?

Je mag ons altijd contacteren over vastgoed in Deinze.