Kruishove kruishoutem exterieur blok1 update

Energiezuinig en landelijk wonen in het centrum van Kruishoutem - 6% btw mogelijk

Lichtrijke leefappartementen gekoppeld aan een hedendaagse architectuur

 • Oppervlakte 75-124 m²
 • Bouwjaar 2024
 • Aantal units 16
 • Fase Ruwbouwwerken
Op een boogscheut van het centrum van Kruisem verschijnt momenteel het nieuwe project Kruishove bestaande uit 16 comfortabele leefappartementen met één, twee en drie slaapkamers, riante zonneterrassen en een kwalitatief uitzicht op een vakkundig aangelegde parktuin.

Kruishove ligt op wandelafstand van het hart van Kruisem met alle voorzieningen zoals een bakker, supermarkt, slager, bank en scholen vlakbij. Ook op culinair vlak is Kruisem gekend vanwege de diverse brasserieën en de sterrenrestaurants zoals Benoit & Bernard Dewitte, het Hof van Cleve en In den Hert. Daarnaast geniet deze heuvelachtige gemeente van een centrale ligging tussen Kortrijk, Gent, Waregem en Oudenaarde met een vlotte bereikbaarheid via de E17. Op gebied van recreatie en natuur vindt u zowel het Kordaal- als Lozerbos in de directe nabijheid, net als de talloze fiets- en wandelroutes die de Vlaamse Ardennen te bieden heeft.

Voor de architectuur stelden de ontwikkelaars het gerenommeerde architectenbureau Bontinck aan. De nadruk werd gelegd op het bekomen van één architecturaal geheel, waarbij er werd gekozen voor riante in- en uitpandige terrassen en dakterrassen voor een speelse variatie in de gevel. Een ontwerp dat bovendien zorgt voor de nodige schaduw op de zuid-gerichte raamvlakken en voldoende kwalitatieve buitenruimtes.

Kruishove onderscheidt zich naast haar centrale ligging en hoogstaande architectuur, door haar erg laag energieverbruik en duurzaam karakter, volledig vrij van fossiele brandstoffen. Zo krijgt u er een combinatie van vloerverwarming met een geothermische warmtepomp, fotovoltaïsche panelen en een sterke akoestische en thermische isolatie. Dankzij de grote raampartijen en hoge plafonds, krijgt u er een open gevoel en een glasheldere verbinding met de mooie parktuin.

Op gebied van afwerking wordt u een hoge standaard aangeboden, zo zijn er ruime budgetten inbegrepen in de prijs om volledig naar uw eigen smaak de beste keuzes te maken voor wat betreft de sanitaire toestellen, uw keuken, de binnendeuren en de vloerbekleding.

Tot slot worden er voldoende autostaanplaatsen en kelderbergingen voorzien alsook een collectieve fietsenberging, dit voor een optimaal comfort van alle bewoners.

Interesse in een comfortabel future-proof appartement in het centrum van Kruisem? Ontdek het volledige aanbod tijdens een persoonlijke toelichting via guillian@landbergh.be of 09 278 78 79.
 • Plantje
  Wonen in het groen te midden van het heuvelachtige Kruishoutem
 • Sterke mobiliteit
  Sterke mobiliteit met een vlotte verbinding tot de E17 richting Gent en Kortrijk
 • Vrij van fossiele brandstoffen
  Vrij van fossiele brandstoffen door het gebruik van een geothermische warmtepomp in combinatie met vloerverwarming

16 units

U ziet op onze website slechts een beperkte selectie van het volledige aanbod.
Van harte welkom op ons kantoor om het volledige aanbod samen te bekijken.

Kruisem is een gemeente in de provincie Oost-Vlaanderen die in 2019 ontstond na de fusie tussen Kruishoutem en Zingem. Hieronder vallen ook de deelgemeentes Huise, Nokere, Ouwegem en Wannegem-Lede. Dit heuvelachtige gebied bevindt zich tussen Deinze en Oudenaarde en ligt op de grens van Zandig en Zandlemig Vlaanderen, aan de rand van de Vlaamse Ardennen. Ten oosten wordt Kruisem begrensd door de Schelde. Het combineert een rustig, landelijk karakter met een plattelandse verstedelijking.

Natuur

Kruisem bevindt zich in de Vlaamse Ardennen en dat brengt heel wat mooie fiets-, mountainbike-, ruiter- en wandelroutes met zich mee. De Kruishoutemberg is een beklimming in van 1.8 km lang. Op de top is er een uitkijktoren met zicht over het Leiedal.

Het Kordaalbos is een natuurgebied in een diep, kort dal dat doorkruist wordt door de sterk meanderende Kordaalbeek. In de natuurreservaten Grootmeers en Kleinmeers is het rustig wandelen langs de Schelde.

Mobiliteit

Zingem heeft een station langs de spoorlijn Gent-Oudenaarde-Ronse. Daarnaast is het ook met de bus vlot reizen naar steden als Gent, Deinze, Nazareth en Oudenaarde. Bovendien zorgen ook de E17 en N60 voor een goede verbinding.

Onderwijs

In Kruisem is er een gevarieerd aanbod aan basisscholen, alle met elkaar verbonden via het concept Creakindo. De scholen bundelen hierbij de krachten en organiseren activiteiten die bijdragen tot een betere lichamelijke en geestelijke gezondheid bij leerlingen. Daarnaast is er ook een Academie Muziek & Woord en een Academie Beeldende Kunst.

Culinair

Ook op culinair vlak is Kruishoutem tot ver weg gekend vanwege de diverse brasserieën en de sterrenrestaurants zoals Benoit & Bernard Dewitte, Hof van Cleve en In den Hert.

BONTINCK Architecture & Engineering werd opgericht in de jaren '20 en is geëvolueerd tot het dynamisch en up-to-date architectenbureau van vandaag. Het team telt een dertigtal allround toparchitecten. BONTINCK Architecture & Engineering geeft aan dat elk project te maken krijgt met negatieve, externe factoren. Men beschouwt dit als een uitdaging waarbij beperkingen worden gegoten tot de sterke punten van elk project. Zo krijgt het project zijn eigen identiteit en vormt het een sterk en uniek concept.

Gevels

De gevels worden uitgevoerd in metselwerk in wit/beige met zachte nuances gecombineerd met houten gevelbekleding. De materiaalkeuzes voor de gevel zijn bepaald door de architect om tot een harmonieus geheel te komen over de totaliteit van het project.

Terrassen

De terrassen worden voorzien van een afwerking in keramische tegels of betontegel op tegeldragers. De borstwering wordt uitgevoerd met helder glas en ieder terras is voorzien van 1 verlichtingsarmatuur.

Buitenschrijnwerk

Het buitenschrijnwerk wordt uitgevoerd in thermisch onderbroken aluminiumprofielen. De kleur wordt bepaald door de bouwheer in samenspraak met de architect.

Parking en fietsenberging

Een parkeerruimte bevindt zich op niveau -1 en is rechtstreeks toegankelijk via de personenlift of de traphal. De parking wordt afgesloten met een geautomatiseerde sectionaalpoort. De fietsenberging wordt afgesloten en is enkel toegankelijk mits gebruik van een sleutel.

Tot aan de start van de afwerkingsfase heeft u als koper in Kruishove het voorrecht om zelf te kiezen hoe uw appartement er zal uitzien. Zowel voor de vloerafwerking, de badkamer, het toilet en de keuken als voor de positionering van de lichtpunten, schakelaars en stopcontacten heeft u de vrije keuze. Zo zal u worden uitgenodigd in de showrooms van de aangeduide leveranciers voor uw keuze van sanitaire toestellen, de configuratie van uw keuken en de vrije keuze in het ruime aanbod van tegels en parket. Dit alles onder de vakkundige begeleiding van een ervaren klantencoördinator.

Vloeren

In de leefruimte, de inkomhal, de slaapkamer(s) en de nachthal van de appartementen wordt een samengestelde parket voorzien met een schilderplint in voorbehandelde MDF. De voorziene handelswaarde voor de parket bedraagt 65€/m² (incl. plinten, excl. btw en excl. plaatsing)

De vloer van de keuken, het toilet, de berging en de badkamer wordt voorzien in een keramische tegelvloer met bijhorende plinten. De voorziene handelswaarde voor deze tegelvloer bedraagt 45€/m²  (incl. plinten, excl. btw en excl. plaatsing)

Keuken

De aankoopwaarde (inclusief toestellen en plaatsing, exclusief btw) is afhankelijk van het type en de grootte van het appartement en varieert tussen 9.000€ en 15.000€.

Volgende apparaten worden minimaal voorzien:

 • spoeltafel - in roestvrij staal met mengkraan
 • een ingebouwde vaatmachine
 • een kookplaat
 • een combitoestel microgolf-oven
 • een koelkast
 • een dampkap met recirculatie.

Sanitair

Volgende sanitaire toestellen zijn voorzien:

 • hangtoilet: diepspoel wit porselein met spaartoets
 • handwasser in het toilet
 • douche met douchethermostaat en sproeier set op glijstang
 • glazen douchewand
 • lavabomeubel met één of twee spoeltafels volgens aantal slaapkamers, inclusief 2 lades, ééngreepsmengkraan, rechthoekige spiegel
Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 13

Ventilatiesysteem - type C+

De appartementen zijn uitgerust met een ventilatiesysteem type C+ met natuurlijke toevoer en mechanische afvoer.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 17

E-peil ≤ 30

De constructie van het gebouw voldoet aan de EPB-norm inzake energieprestatie. Het opgelegde E-peil van het gebouw is maximaal E30 per appartement.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 19

Fotovoltaïsche zonnepanelen

Op het dak wordt een installatie van PV-panelen geplaatst.

Schermafbeelding 2023 03 17 om 14 40 38

Warmtepomp

Er wordt gebruik gemaakt van een geothermische warmtepomp met BEO-veld.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 10

Vloerverwarming

Alle appartementen worden verwarmd door middel van vloerverwarming.

 • Bouwjaar: 2024
 • Verkavelingsvergunning: Ja
 • Voorkooprecht: Nee
 • Gevalideerd as-builtattest: Nee
 • Stedenbouwkundige vergunning: 1
 • Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
 • Overstromingsgevoeligheid:
  • P-score: Klasse A
 • Afgebakende oeverzone: Niet van toepassing
 • Beschermd erfgoed: Nee
 • Dagvaarding: Nee

Wonen te midden van een heuvelachtige gemeente

Bekijk de volledige kaart

Groene ligging met een vlotte verbinding tot de E17

Deze heuvelachtige gemeente geniet van een centrale ligging tussen Kortrijk, Gent, Waregem en Oudenaarde.

Adres Brouwerijstraat 22
9770 Kruisem
Mobiscore 6,8 Wat is een mobiscore?

Een team van projectmakelaars staat voor u klaar met advies

Jef Guillian cut