Liv De Molens - Fase 2

Met een ruim aanbod aan appartementen allen met een grote aandacht voor de zichten, lichten én het water.

 • Oppervlakte 68-130 m²
 • Bouwjaar 2024
 • Aantal units 81
 • Fase Afbraakwerken

Diverse gebouwen met elk hun unieke karakter

Met liefst 200 meter langs de Leie, in het hart van de stad Deinze, verschijnt binnenkort de tweede fase van het succesvolle project Liv de Molens. Een uitzonderlijke ontwikkeling, pal in het centrum, met een divers aanbod aan appartementen allen met een grote aandacht voor de zichten, lichten én het water.  

Liv de Molens noemen we een ‘vijf-minutenstad’, omdat u alles wat u dagdagelijks nodig heeft, op slechts vijf minuutjes wandelen terugvindt. De site van maar liefst 2,2 hectare biedt een dynamische mix van wonen, sport, diensten, retail, horeca en recreatie en dit met een groene corridor én 200 meter Leie-oevers als verbindende factor.

Ingeplant in een groene corridor, rustig gelegen langs de kabbelende Leie, verrijzen er de komende maanden twee bijzonder stijlvolle gebouwen met elk hun eigen karakter. Ze zijn voorzien van erg comfortabele appartementen, elk genietend van een bevoorrecht uitzicht over de Leie en/of de prachtig aangelegde binnentuinen. U heeft de keuze uit één, twee of drie slaapkamers, verschillende afmetingen en diverse oriëntaties. Ook op het vlak van duurzaamheid scoort Liv de Molens bovengemiddeld. Een zeer laag energieverbruik wordt u gegarandeerd door geothermische warmtepompen met BEO-veld, vloerverwarming, fotovoltaïsche panelen en een balansventilatiesysteem type D met warmterecuperatie.

Naast de dynamische site van Liv de Molens, biedt ook Deinze zelf heel wat troeven. Als centrum van de Leiestreek is de kronkelende rivier de beste gids langs prachtige natuur, maar ook op vlak van cultuur, onderwijs, fiets- en wandelroutes, horeca, sportfaciliteiten en shopping doet Deinze niet onder voor haar omliggende steden, wel integendeel. Deinze is in volle ontwikkeling en bruist als nooit tevoren.

Benieuwd naar het volledige aanbod in dit nieuwbouwproject, op een historische locatie in Deinze? Een persoonlijke, vrijblijvende afspraak kan via guillian@landbergh.be of 09 278 78 79.
 • Gemeenschappelijk groen
  Collectieve tuin Met meerdere aangelegde binnentuinen
 • Vrij van fossiele brandstoffen
  Vrij van fossiele brandstoffen Door gebruik van een geothermische warmtepomp
 • Nabij water
  Nabij het water Gelegen langs de Leie

81 units

U ziet op onze website slechts een beperkte selectie van het volledige aanbod.
Van harte welkom op ons kantoor om het volledige aanbod samen te bekijken.

Naast de dynamische site van Liv de Molens, biedt ook Deinze zelf heel wat troeven. Als centrum van de Leiestreek is de kronkelende rivier de beste gids langs prachtige natuur, maar ook op vlak van cultuur, onderwijs, fiets- en wandelroutes, horeca, sportfaciliteiten en shopping doet Deinze niet onder voor haar omliggende steden, wel integendeel. Deinze is in volle ontwikkeling en bruist als nooit tevoren.

Natuur

De Brielmeersen is een park en recreatiedomein in het hart van Deinze. De 35 hectare biedt enorm veel ontspanningsmogelijkheden voor jong en oud. Dit gaat van een erkende dierentuin tot een kinderboerderij, speeltuin, joggingspiste, minigolfterrein, cafetaria, jachthaven, petanqueterrein en eindeloze wandelpaden.

Sport en recreatie

Het recreatiepark De Brielmeersen is niet alleen een groene long, maar ook een waar sportwalhalla. U vindt er een Finse looppiste, atletiekstadium, tennisterreinen en het voetbalstadion van KMSK Deinze.

Daarnaast kunt u als sportfanaat terecht in de sporthal en het zwembad Palaestra, in de fitness in het shoppincenter Driespoort of bij één van de diverse sportclubs voor padel, basketbal en meer.

Horeca

Deinze is er voor de Bourgondiër die houdt van Belgische kost, verfijnde keuken, Italiaanse gezelligheid of een drankje met zicht op de Leie. Bovendien is het iedere woensdag markt, waarna het steeds nagenieten is op één van de omliggende terrasjes.

Mobiliteit

Wonen in Deinze is ook wonen op een boogscheut van Gent, Kortrijk en Brugge. Al deze steden zijn perfect bereikbaar met de wagen en trein. Daarnaast zorgt ook het bussennetwerk voor een vlotte verbinding.

Bovendien verwelkomde Deinze het eerste Belgische Mobipunt met deelwagens, deelfietsen, oplaadpunten en meer. Als kers op de taart zet Deinze stevig in op fietsveiligheid. 

Shopping

Shoppen in Deinze kan op de Markt of in de Tolpoortstraat. Ook DEINZESHOPPING en het shoppingcenter Driespoort bieden beide een bijzonder gevarieerd aanbod aan winkels, handig samengebundeld op één locatie.

De hoofdarchitect, Reiulf Ramstad Arkitekter, ontwierp vanuit zijn Noors architectenbureau en met zijn doorwinterde ervaring een uitzonderlijk project met aandacht op zicht, licht en water, en een erg divers aanbod aan appartementen. Reiulf Ramstad Arkitekter draait om een team van veelzijdige architecten die uit diverse universiteiten van verschillende landen komen. De aanpak van RRA is perfect samen te vatten onder het idee: fantasierijk pragmatisme – zoeken naar robuuste, speelse oplossingen die op een zinvolle manier het leven van mensen verbeteren. RRA is dan ook gespecialiseerd in slechts één vakgebied: kwaliteit, want “wij vormen de architectuur en de architectuur vormt ons”.

B2Ai Architects bestaat vandaag uit vijf ateliers in Brussel, Gent en Roeselare waar 130 medewerkers elke dag het beste van zichezelf geven. De expertise van B2Ai is uiterst breed, omwille van de verschillende profielen die er werkzaam zijn. De sterkte van dit team bestaat uit grootschalige en complexe programma's te bedenken en herdenken. Luisterbereidheid, inlevingsvermogen en zin voor synthese zijn hun recepten om tot vernieuwende oplossingen te komen, afgeleverd binnen timing en budget.

Tot aan de start van de afwerkingsfase heeft u als koper in de residenties Kouterheem en Oeverpoort het voorrecht om zelf te kiezen hoe uw appartement er zal uitzien. Zowel voor de vloerafwerking, de badkamer, het toilet en de keuken als voor de positionering van de lichtpunten, schakelaars en stopcontacten heeft u de vrije keuze. Zo zal u worden uitgenodigd in de showrooms van de aangeduidde leveranciers voor uw keuze van sanitaire toestellen, de configuratie van uw keuken en de vrije keuze in het ruime aanbod van tegels en parket. Dit alles onder de vakkundige begeleiding van een ervaren klantencoördinator.

Vloeren

In de keuken, het toilet, de badkamer en/of douchekamer en de berging worden keramische vloeren voorzien, met een handelswaarde van 40€/m² (geleverd, excl. BTW).

De parketvloer is voorzien in alle overige ruimtes (leefruimte, slaapkamers, inkomhal,…). Ze bestaan uit een samengesteld parket met massieve toplaag in eik, met een handelswaarde van 52€/m² (geleverd, excl. BTW).

Keuken

De aankoopwaarde (inclusief toestellen en plaatsing, exclusief btw) is afhankelijk van het type en de grootte van het appartement en varieert tussen 6.000€ en 13.500€.

Volgende apparaten worden minimaal voorzien:

 • inox spoeltafel en ééngreepsmengkraan
 • een ingebouwde vaatmachine
 • een kookplaat
 • een inbouwoven
 • een koelkast
 • een dampkap met recirculatie.

Sanitair

De voorziene handelswaarden variëren tussen de 3.500 en 7.500 euro (exclusief plaatsing, exclusief btw). Volgende toestellen zijn voorzien:

 • Badkamer: bad en/of douche met verlaagde douchebak (inloopdouches zonder bak zijn niet

       mogelijk), meubel met enkele of dubbele lavabo, mengkranen, handsproeiers, douchewand/deur,

       handdoekradiator.

 • Wc: hangtoilet, handwasbakje met kraan
 • Douchekamer: douche met verlaagde douchebak en meubel met lavabo en mengkraan
Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 13

Ventilatiesysteem - type D

De appartementen zijn uitgerust met een ventilatiesysteem type D met maximale warmterecuperatie.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 17

E-peil ≤ 20

De constructie van het gebouw voldoet aan de EPB-norm inzake energieprestatie. Het opgelegde E-peil van het gebouw is maximaal E20 per appartement.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 19

Fotovoltaïsche zonnepanelen

Op het dak wordt een installatie van PV-panelen geplaatst.

Schermafbeelding 2023 03 17 om 14 40 38

Warmtepomp

Er wordt gebruik gemaakt van een geothermische warmtepomp met BEO-veld.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 10

Vloerverwarming

Alle appartementen worden verwarmd door middel van vloerverwarming.

 • Bouwjaar: 2024
 • Verkavelingsvergunning: Ja
 • Voorkooprecht: Nee
 • Gevalideerd as-builtattest: Nee
 • Stedenbouwkundige vergunning: 1
 • Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
 • Overstromingsgevoeligheid:
  • P-score: Klasse D
  • G-score: Klasse D
 • Afgebakende oeverzone: Niet van toepassing
 • Beschermd erfgoed: Nee
 • Dagvaarding: Nee

Langs de Leie gelegen nieuwbouwproject in hartje Deinze

Bekijk de volledige kaart

Op wandelafstand van diverse voorzieningen

Omringd door een groot park langs de kabbelende Leie, bevinden zich diverse gebouwen met elk hun eigen, unieke karakter, waarbij ieder appartement geniet van een bevoorrecht zicht op de natuur, de Leie of de stad.

Adres Tolpoortstraat 41
9800 Deinze
Mobiscore 8,5 Wat is een mobiscore?

Een team van projectmakelaars staat voor u klaar met advies

Jef Guillian cut