7 simpele en goedkope aanpassingen om je woning op te frissen

Uitgekeken op je interieur? Of een huis op het oog dat stevig blijven hangen is in de tijd? Dat is niets om een woning voor aan de kant te schuiven. Soms kunnen kleine veranderingen met minimale inspanningen en lage kosten een grootse impact hebben. Hier zijn 7 simpele aanpassingen om je woning op te knappen.

1. Verf is je beste vriend

Of grootmoeders bloemetjesbehang nu nog aan de muur hangt of de geverfde muur al heel wat stoten heeft moeten opvangen, goed dekkende verf geeft een woning meteen een meer verzorgde uitstraling. Dit werkt ook voor het raam-, deur- of houtwerk zoals boekenkasten en planken.

Gaat het om een klein ogende kamer, dan kies je best voor lichte kleuren. Terwijl donkere kleuren een kamer snel krap doen lijken, zorgen lichtgekleurde muren voor een optische verruiming.

Naast houtwerk kan je ook verloederde tegels aanpakken met verf. Er bestaat tegelverf die speciaal gemaakt is om je keuken, badkamer of eender welke betegelde kamer een heuse opfrisbeurt geven. Zo hoef je je geen zorgen te maken over breekwerk en een hele hoop stof.

Een oubollige of afgeleefde radiator doet een kamer ook geen eer aan, maar een stijlvolle vervanger kopen is niet bepaald de meest portemonneevriendelijke oplossing. Radiatorlak is een simpele en goedkope oplossing om je oude radiator er weer als nieuw uit te laten zien. Mag het net iets meer kosten? Dan kan je je radiator ook verbergen achter een knap staaltje houtwerk.

2. Reinig en desinfecteer tegels

Soms is zelfs geen verf nodig om tegels nieuw leven in te blazen. Een goede reiniging is vaak het begin van een deugddoende opfrisbeurt. Wie weet zijn slechts enkele geschikte producten nodig om de glans van de badkamer- of keukentegels naar boven te brengen.

3. Spiegels zijn lightsavers

Of het nu om een grote of kleine kamer gaat, spiegels zijn de reddende engel voor ruimtes met een beperkte hoeveelheid natuurlijk licht. Spiegels die tegenover een raam worden geplaatst, voegen direct licht toe aan de kamer. Ze weerkaatsen het natuurlijke licht en maken de ruimte optisch groter.

4. Pimp met tapijten

Tapijten kunnen textuur, persoonlijkheid en comfort aan een leefruimte toevoegen. Ze vullen een lege ruimte op en zijn bovendien gemakkelijk te vervangen wanneer het tijd is voor een nieuwe look of een frisse vervanging.

5. Je huis en hoofd fris dankzij planten en bloemen

Planten en bloemen zijn ook een bijzonder simpele manier om wat leven in de brouwerij te brengen. Ze nemen bovendien verontreinigde stoffen en schadelijke gassen uit de lucht. Zo wordt niet alleen je huis, maar ook je hoofd opgefrist.

6. Frisse geur, fris gevoel

Het oog wil veel wat interieur betreft, maar de neus wil ook wat. Een subtiele luchtverfrisser geeft je opknapbeurt zonder twijfel die extra frisse toets. Pas wel op. Sommige luchtverfrissers of huisparfums bevatten schadelijke stoffen. Veilige alternatieven zijn onder andere aromabranders, geurkaarsen of zelfgemaakte huisparfums. Mix gewoon wat essentiële oliën met water en plaats er enkele droge stokjes in. Wil je een muffe geur enkel neutraliseren? Dan zijn essentiële oliën in een kommetje baking soda de oplossing.

7. Leve de ledverlichting

Om de trap of keuken te voorzien van extra karakter en cachet, is zoiets simpels als ledverlichting doorslaggevend. Je plaatst de ledverlichting gewoon subtiel onder de keukenkastjes of treden van je trap. Zo geef je je woning zonder al te veel inspanning of geld een stijlvolle, maar ook meteen functionele boost.

Nog vragen?

Je mag ons altijd contacteren over homestyling.

Of over eender wat natuurlijk.