6 voordelen van een gietvloer

Gietvloeren. Een naadloos product dat steeds meer veld wint onder de moderne-architectuur-fanaten. Deze duurzame, solide vloerafwerking wordt vloeibaar geïnstalleerd en uitgehard tot een egaal oppervlak. Een innovatieve werkwijze die tal van voordelen met zich meebrengt.

1. Ruimte en openheid

Vloeren met naden of groeven kunnen een ruimte doorbreken en optisch verkleinen. De gietvloer wist daar een mouw aan te passen. Zo’n naadloze vloer die doorheen de woning stroomt, verbindt de ruimtes met elkaar, maakt komaf met hokjeswonen en zorgt voor een uitzonderlijk gevoel van openheid en ruimte.

2. Hygiënisch en onderhoudsvriendelijk

Een vloer zonder groeven, is ook een vloer zonder moeilijk bereikbare vuilophoping. Een egale gietvloer is daarom bijzonder hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Het vuil kan zich nergens verbergen in het naadloze oppervlak. Bovendien is een gietvloer ook waterdicht, waardoor vocht niet in de vloer trekt.

3. Een duurzame vloer

Naast naadloos en hygiënisch, is een gietvloer ook duurzaam. Ze gaat in principe een leven lang mee. Enkel de toplaag vraagt af en toe een nieuwe coating, maar daarvoor is slechts een flinterdunne nieuwe laag op het oppervlak nodig. Geen afbraak en dagen in het puin dus. Bovendien is een gietvloer ook sterk isolerend en is er weinig materiaalverspilling bij het aanbrengen van de vloer.

4. Eindeloze toepassingsmogelijkheden

Een gietvloer is uitzonderlijk flexibel en afhankelijk van het soort ook elastisch en scheuroverbruggend. Het heeft daarom bijzonder veel toepassingsmogelijkheden, zowel in particuliere als industriële omgevingen. Ze kan in zowat elke ruimte geplaatst worden, ook in badkamers, waar het hygiënische aspect een groot voordeel vormt. Onder bepaalde omstandigheden is het bovendien zelfs mogelijk om een gietvloer buiten te plaatsen.

5. Perfect match met vloerverwarming

Gietvloeren zijn isolerend, warmtebesparend, relatief dun en daarom een nagenoeg perfecte combinatie met vloerverwarming. Ze laten warmte makkelijk door en verwarmen de ruimte egaal. Een kamer is daardoor snel op temperatuur en er gaat bovendien weinig energie verloren. Daarnaast is het natuurlijk als wandelen op warme wolken op zo’n heerlijk en warm aanvoelende gietvloer.

6. 50 shades of gietvloer

Het vooroordeel van een koude gietvloer mag dus volledig weggewerkt worden, net als het vooroordeel dat een gietvloer altijd grijs of wit is. Tegenwoordig kun je kiezen uit tientallen tinten. Zo licht, warm of donker als je zelf wilt. Bovendien zit je niet vast aan de kleur van de toplaag die je kiest. Een andere tint vereist net als een opfrissing slechts een nieuwe dunne toplaag bovenop het oppervlak.

Nog vragen?

Je mag ons altijd contacteren over gietvloeren.

Of over eender wat natuurlijk.