Jef

Jef Van Cauwenberghe

Vastgoedmakelaar-bemiddelaar
BIV 505 931 | Stichtend vennoot


Vastgoed is mijn absolute passie

Mijn missie

De passie voor het vak is me van kleins af meegegeven. Met als grootvader een notaris en als vader een architect-stedenbouwkundige met een succesvol architectenbureau, ben ik opgegroeid in de vastgoedwereld. Zowel mijn fascinatie voor de bouwkunst en design als mijn passie voor bemiddeling kan ik helemaal kwijt in het beroep. Met name de interacties waarbij ik mijn talenten kan inzetten om voor beide partijen tot een win-win te komen, bezorgen me elke dag opnieuw een grote portie positieve energie om er met veel enthousiasme ten volle voor te gaan.

Ethisch handelen is mijn handelsmerk.

Na een opleiding Bedrijfsmanagement met een specialisatie in Marketing in mijn thuisstad Gent, volgde ik aan de Universiteit Antwerpen een master Toegepaste Economische Wetenschappen met een bijkomende specialisatie in Management. Via de UA heb ik het MBA-programma "Managing Ethically in a Global Environment" gevolgd in New York, US.

Na mijn studies heb ik een eerste, interessante werkervaring opgedaan als vermogensbankier, dewelke ik verlaten heb omwille van mijn roeping.

M Landbergh 4

Als vastgoedmakelaar startte ik in 2009 bij een kleinschalig kantoor gespecialiseerd in de herverkoop van bestaand vastgoed. Na enkele maanden actief in de sector werd ik geconsulteerd door enkele grote spelers om hun team te vervoegen. Zo besloot ik eind 2009 om als zaakvoerder aan de slag te gaan van een jong, bestaand vastgoedkantoor waarbij we ons toelegden op de uitbouw van een solide nieuwbouwportefeuille naast de bestaande portefeuille van het zusterbedrijf, een vastgoedontwikkelaar.

Na een sterk groeitraject richtten Thibaut en ik, in 2014, Landbergh op. Het sterke groeitraject met de duidelijke focus op de commercialisatie van nieuwbouwprojecten zette zich voort.

Door de jaren heen heb ik me zo weten te onderscheiden in de volgende kerndomeinen:

  1. de verkoop op plan volgens Wet Breyne;
  2. de commercialisatie van kleine tot grootschalige nieuwbouwprojecten;
  3. de actieve bijstand van projectontwikkelaars om tot vlot verkoopbare projecten te komen;
  4. de verkoop van residentieel vastgoed met onderscheidende architecturale en/of historische meerwaarde.

Een blik achter de schermen

In mijn vrije tijd vind je me regelmatig terug in de keuken als hobbykok of in een gastronomisch restaurant met vrienden. Lekker eten in een aangenaam gezelschap staat dan ook steevast bovenaan mijn lijstje van favoriete vrijetijdsactiviteiten.

Als gelicentieerd yachtman charter ik jaarlijks een zeilboot waarbij we met een groep vrienden nieuwe eilanden en haventjes ontdekken in de Mediterraanse zeeën. Naast zeilen houd ik van fietsen, yoga en skiën.

Mijn echtgenote is advocate met een eigen kantoor gespecialiseerd in ondernemings-, energie-, vastgoed- en aansprakelijkheidsrecht. Samen hebben we twee kinderen, Ariane en Hugo, met wie we graag mooie reizen maken.