High-end nieuwbouwproject langs de Leie

Hoogwaardige architectuur met unieke verzichten

 • Oppervlakte 89-205 m²
 • Bouwjaar 2024
 • Aantal units 29
 • Fase Afbraakwerken

Drie verschillende gebouwen, één uniforme stijl

Gelegen in het geliefde Astene, met meer dan 120 meter privatieve oever langs de Leie, vindt u dit luxueus project genaamd ‘Leiemeersen’. Het gaat om drie kleinschalige Urban Villa’s, ontworpen in een tijdloze, sobere stijl van de hand van het gerenommeerde ontwerpbureau CAAN architecten.

Het unieke project bevat bijna uitsluitend high-end luxe appartementen gekenmerkt door een voortreffelijke villa-indeling, grote glaspartijen, ruime leefterrassen en uitzonderlijke verzichten vlak langs de Leie. Er zijn appartementen tot liefst 195 m², allen met 2 of 3 slaapkamers. Het merendeel van de terrassen geniet van een westelijke oriëntatie waardoor het er optimaal vertoeven is in de namiddag- en avondzon genietend van de verbluffende uitzichten over de Leie en de achterliggende natuur.

Ondergronds zijn er ruime parkings voorzien zowel voor uw wagen als uw fietsen. Tevens zijn er voldoende bergingen voor extra opslagruimte.

Het gebouw onderscheidt zich naast haar sublieme ligging en hoogstaande architectuur, door haar erg lage energiefactuur en duurzaam karakter, volledig vrij van fossiele brandstoffen. Zo voorziet men de combinatie van vloerverwarming met geothermische warmtepompen, fotovoltaïsche panelen en een sterke akoestische en thermische isolatie. Bovendien worden de appartementen uitgerust met een ventilatiesysteem type D met maximale warmterecuperatie en een warmwaterboiler verbonden met de warmtepomp.

Op gebied van afwerking wordt u een hoge standaard aangeboden, zo zijn er ruime budgetten inbegrepen in de prijs om volledig naar uw eigen smaak de beste keuzes te maken voor wat betreft de sanitaire toestellen, uw keuken, de binnendeuren en de vloerbekleding.

Benieuwd naar dit luxe project met prachtige verzichten? Een persoonlijke, vrijblijvende afspraak kan via guillian@landbergh.be of 09 278 78 79.
 • Winkelen
  Nabij winkels Met een Colruyt en Delhaize op wandelafstand
 • Energiezuinig
  Future-proof technieken Individuele warmtepompen, vloerverwarming, fotovoltaïsche panelen en balansventilatie
 • Nabij water
  Nabij het water met meer dan 120 m Leie-oever

29 units

U ziet op onze website slechts een beperkte selectie van het volledige aanbod.
Van harte welkom op ons kantoor om het volledige aanbod samen te bekijken.

Astene is een deelgemeente van Deinze in de provincie Oost-Vlaanderen, langs de rivier de Leie. Ze is één van de zeventien deelgemeentes, waarbij Deinze en Petegem-aan-de-Leie de stedelijke kern vormen. In 2009 stelde het stadsbestuur het project Deinze 2020 voor. Sindsdien onderging de stadskern een heuse facelift. Het is er nu zowel voor Deinzenaars als niet-Deinzenaars heerlijk genieten van een dagje shoppen, een wandeling door het groen, een zonnig terras, een goed restaurant of een prachtige fietstocht langs de Leie.

Natuur

De Brielmeersen is een park en recreatiedomein in het hart van Deinze. De 35 hectare biedt enorm veel ontspanningsmogelijkheden voor jong en oud. Dit gaat van een erkende dierentuin tot een kinderboerderij, speeltuin, joggingspiste, minigolfterrein, cafetaria, jachthaven, petanqueterrein en eindeloze wandelpaden.

Sport en recreatie

Het recreatiepark De Brielmeersen is niet alleen een groene long, maar ook een waar sportwalhalla. U vindt er een Finse looppiste, atletiekstadium, tennisterreinen en het voetbalstadion van KMSK Deinze.

Daarnaast kunt u als sportfanaat terecht in de sporthal en het zwembad Palaestra, in de fitness in het shoppincenter Driespoort of bij één van de diverse sportclubs voor padel, basketbal en meer.

Horeca

Deinze is er voor de Bourgondiër die houdt van Belgische kost, verfijnde keuken, Italiaanse gezelligheid of een drankje met zicht op de Leie. Bovendien is het iedere woensdag markt, waarna het steeds nagenieten is op één van de omliggende terrasjes.

Mobiliteit

Wonen in Astene is ook wonen op een boogscheut van Gent, Kortrijk en Brugge. Al deze steden zijn perfect bereikbaar met de wagen en trein. Daarnaast zorgt ook het bussennetwerk voor een vlotte verbinding.

Bovendien verwelkomde Deinze het eerste Belgische Mobipunt met deelwagens, deelfietsen, oplaadpunten en meer. Als kers op de taart zet Deinze stevig in op fietsveiligheid. 

Shopping

Shoppen in Deinze kan op de Markt of in de Tolpoortstraat. Ook DEINZESHOPPING en het shoppingcenter Driespoort bieden beide een bijzonder gevarieerd aanbod aan winkels, handig samengebundeld op één locatie.

Drie verschillende gebouwen, één uniforme stijl 

De gebouwen vormen als het ware een geheel van drie ‘dansende’ volumes die toch elk een uniek karakter hebben.

Aan de rechterkant van het terrein creëren we een publiek park, waardoor de Leie, de zwaaikom en het natuurgebied voor iedereen maximaal zichtbaar worden. De drie verschillende volumes hebben elk hun eigen schaal, indeling, hoogte en type dakafwerking, maar zijn allemaal in dezelfde stijl uitgewerkt.

De architectuur van het project kenmerkt zich door een open voor- en achtergevel met speelse terrassen die een adembenemend uitzicht bieden. Door de lichte rotatie van de gebouwen hebben alle terrassen een iets andere oriëntatie. Dit, in combinatie met het verspringen van de terrassen per volume, zorgt voor meer privacy.

De gevels bepalen gezamenlijk het karakter van het gebouw. Toch zijn zowel de zijgevels als de voor- en achtergevels, alle zeer verschillend. De hele constructie ademt een monochroom palet met veel aandacht voor textuur.

Gladde, zwart-grijze betonterrassen contrasteren met ruwe, zwart-grijze bakstenen in een strak stapelverband. Ruwe bepleistering siert de terrassen, en strakke aluminium ramen versterken het moderne karakter. De esthetiek wordt verder verrijkt door de balustrades in een zachte messing-kleur, wat het geheel een klassevolle uitstraling geeft.

Gevel

De buitengevel van de nieuw te bouwen meergezinswoning wordt opgetrokken in een donkere gevelsteen kleur grijs-zwart-bruin genuanceerd. Door de toevoeging van mineralen tijdens het productieproces krijgt deze gevelsteen een unieke oppervlaktestructuur. Dit in combinatie met grijs-zwarte betonelementen. Er wordt een donkere betonnen plint voorzien onderaan elke residentie. De gevels van de bovenste verdiepingen worden voorzien van een donker gebeitste houten beplanking of gelijkwaardig.

Terrassen

De terrassen en balkons die zich bevinden op platte daken of op het gelijkvloers worden afgewerkt met een bekleding in tegels volgens aanduiding en detailplannen van de architect. De uitkragende terrassen worden afgewerkt met tegels volgens aanduiding en detailplannen van de architect. De borstweringen worden uitgevoerd in geanodiseerd aluminium, champagne/bronskleurig, volgens ontwerp en keuze van de architect.

Buitenschrijnwerk

De ramen zijn in aluminium, kleur matzwart, type te bepalen door de promotor. Ze zijn opendraaiend, schuivend of vast volgens aanduiding op de plannen. De opendraaiende ramen hebben een draai- of een draai-kipbediening volgens de uitvoeringsplannen van de architect. Alle ramen zijn voorzien van isolerende meerlagige beglazing conform de geldende Belgische normen. Volgens de richtlijnen van de EPB-verslaggever wordt er waar nodig een zonwerende beglazing voorzien

Tuinaanleg

Rondom de drie residenties wordt een parkachtige groenaanleg voorzien, waarvan een gedeelte wordt ingericht als publiek park en aan het einde van de werken wordt overgedragen aan de stad Deinze. De volledige groenaanleg, privaat en publiek, wordt als één geheel uitgewerkt in dezelfde stijl. Bezoekers van het buurtpark kunnen de gemeenschappelijk tuin van de bewoners niet betreden, de tuin en het park worden van elkaar afgesloten met een hekje. Zowel het private groen als de publieke parkzone wil de connectie met het achterliggende water, De Leie, versterken. Door de strategische, geschrankte inplanting van de woonresidenties wordt een maximaal doorzicht naar de Leie gecreëerd voor bewoners, bezoekers en toevallige passanten.

Tot aan de start van de afwerkingsfase heeft u als koper in dit prestigieuze project het voorrecht om zelf te kiezen hoe uw appartement er zal uitzien. Zowel voor de vloerafwerking, het sanitair, de keuken en de binnendeuren als voor de positionering van de lichtpunten, schakelaars en stopcontacten heeft u de vrije keuze. Zo zal u worden uitgenodigd in de showrooms van de aangeduidde leveranciers voor uw keuze van sanitaire toestellen, de configuratie van uw keuken en de vrije keuze in het ruime aanbod van tegels en parket. Dit alles onder de vakkundige begeleiding van een ervaren klantencoördinator.

Bevloering en faience

Als klant wordt u persoonlijk uitgenodigd in de ruime belevingstoonzaal van de tegel- en vloerenleverancier Van Hulle bouwservice in Tielt.

Elk appartement wordt in de nachthal en slaapkamers voorzien van een kwalitatief samengestelde parketvloer met een handelswaarde van 95 euro/m² (exclusief btw, inclusief plaatsing).

De inkomhal, leefruimte(s), badkamer, berging en het toilet worden voorzien van gerectificeerde keramische tegel. Indien de nachthal eveneens de inkomhal vormt, wordt een keramische tegel voorzien. Elk appartement wordt in basis voorzien van een gerectificeerde tegel met handelswaarde van 60 euro/m² (exclusief btw, exclusief plaatsing), afmeting gelijk aan 60x60 cm.

De douches worden tot plafondhoogte met gerectificeerde wandtegels voorzien. De handelswaarde van de tegel is 60 euro/m² (excl. btw, excl. plaatsing), afmetingen gelijk aan 60x60 cm.

Keuken

De keukenuitrusting is volledig volgens de configuratie van de specifieke ruimte: hiervoor verwijzen we naar het detail- en uitvoeringsplan plan in bijlage opgemaakt per woonunit door de keukenleverancier. In functie van de luxueuze afwerking van de appartementen, wordt ook gekozen voor kwalitatief maatwerk.

Elke keuken is in basis samengesteld uit greeploze kast-elementen, bestaande uit onderkasten en bovenkasten, van kwaliteitsfabrikaat volgens keuze van de promotor. Onder de kookplaat zijn 1 lade en 2 voorraadladen voorzien. De nodige elektro-huishoudelijke inbouwapparaten zijn voorzien zoals een combi-oven, een inductie kookplaat, een design dampkap met koolstoffilter (al dan niet geïntegreerd), een geïntegreerde koelkast met diepvriesvak, een geïntegreerde vaatwasser, een dubbele spoelbak met ééngreepskeukenmengkraan in chroom, naargelang de uitrustings- en indelingsmogelijkheden van elk appartement. In basis wordt het keukenwerkblad in composiet voorzien.

Sanitair

De aanduidingen op de verkoopplannen zijn louter illustratief. Voor elk appartement wordt een individueel voorstel uitgewerkt door een sanitaire leverancier volgens keuze van de promotor. Voor het residentieel woonproject Leiemeersen wordt samengewerkt met Dupont Sanitair.

Badkamer: 

• Douche inclusief douchescherm (volgens uitvoering plan), witte kleur, met regendouche en eengreepsmengkraan in chroom. Douches worden voorzien van een douchewand/deur;

• Indien voorzien: ligbad, witte kleur, met eengreepsmeng-kraan in chroom;

• Opbouw wastafel(s), witte kleur, met chroom eengreepsmengkraan, reukafsnijder, greeploos design badkamermeubel van Stocco en ronde spiegel met led-verlichting.

WC (‘s): 

• Hangtoilet met geluidsarme jachtbak met economische spoelingen en zitting, witte kleur; • Design handenwasser met koudwaterkraan in chroom.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 19

Fotovoltaïsche zonnepanelen

Om te voorzien in hernieuwbare energie worden bepaalde appartementen waar nodig aangesloten op een fotovoltaïsch zonne-energiesysteem.

Schermafbeelding 2023 03 17 om 14 40 38

Warmtepomp

De wooneenheden worden verwarmd zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen en met een individuele geothermische warmtepomp. Bijkomend wordt elk appartement volledig voorzien van vloerverwarming. Ook de warm waterproductie in de units gebeurt individueel. Dankzij het compacte ontwerp past deze warmtepomp in elk type appartement. Deze warmtepomp houdt niet alleen ’s winters warm, maar tijdens de zomer kan deze dankzij een geavanceerde technologie ook voor passieve koeling zorgen.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 13

Ventilatiesysteem - type D

Goede isolatie vereist ook goede ventilatie, daarom voorzien wij per woonentiteit een ventilatiebox, dit conform de richtlijnen van de EPB-verslaggever. De ventilatiebox controleert 24 uur per dag de luchtkwaliteit per ruimte. Het ventilatieniveau per ruimte wordt volautomatisch bijgestuurd in functie van de gemeten luchtkwaliteit. Er wordt gekozen voor een ventilatiesysteem type D, waarbij zowel het aan- en afvoeren van de lucht mechanisch gebeurt.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 17

E-peil ≤ 30

De constructie van het gebouw voldoet aan de EPB-norm inzake energieprestatie. Het opgelegde E-peil van het gebouw is maximaal E30 per appartement.

 • Bouwjaar: 2024
 • Verkavelingsvergunning: Ja
 • Voorkooprecht: Nee
 • Gevalideerd as-builtattest: Nee
 • Stedenbouwkundige vergunning: 1
 • Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
 • Overstromingsgevoeligheid:
  • P-score: Klasse D
  • G-score: Klasse D
 • Beschermd erfgoed: Nee
 • Dagvaarding: Nee

High-end nieuwbouwproject met unieke verzichten

Bekijk de volledige kaart

Op een vlot bereikbare locatie tussen Deinze en Sint-Martens-Latem

Gelegen in het geliefde Astene, met meer dan 120 meter privatieve oever langs de Leie,

Adres Kapellestraat 98
9800 Astene
Mobiscore 7.8 Wat is een mobiscore?

Een team van projectmakelaars staat voor u klaar met advies

Jef Guillian cut