Nieuwbouwproject Thuis aan de statie - 6% BTW mogelijk

Budgetvriendelijke appartementen aan het station van Deinze

 • Oppervlakte 66-171 m²
 • Bouwjaar 2024
 • Aantal units 30
 • Fase Afbraakwerken

Comfortabele leefappartementen

Residentie 'Thuis aan de Statie' is een centraal gelegen en energie-arm nieuwbouwproject bestaande uit 29 kwalitatief afgewerkte appartementen met 1, 2 en 3 slaapkamers en ruime zonneterrassen verspreid over het gelijkvloers, de eerste, tweede en derde verdieping. Op het gelijkvloers wordt er tevens een handelsruimte voorzien met erg grote visibiliteit dankzij de grote raampartijen op de hoek van het gebouw. Naast de future-proof technieken, vrij van fossiele brandstoffen, en het kwalitatieve lastenboek wordt een bijzondere nadruk gelegd op het sociale aspect, waarbij een gezamenlijk daktuin van liefst 300 m² wordt voorzien, vrij beschikbaar voor alle bewoners. Een ideale plek om wat bij te praten na een drukke werkdag of even te ontspannen met een uniek uitzicht over Deinze.

De residentie is gelegen op de hoek van de Tolpoortstraat en de Ommegangstraat, in de stationsbuurt van Deinze. De vele restaurants, supermarkten, het zwembadcomplex Palaestra, de twee lokale tennisclubs, het ruime aanbod aan scholen en het cultureel centrum, allen in de dichte nabijheid, maken van deze ligging een ideale uitvalsbasis. Ook met de wagen is de bereikbaarheid uitstekend, met de op- en afrit van de E17 op enkele minuten rijden.

Het hoge comfort vertaalt zich in het gebruik van efficiënte, vooruitstrevende technieken, waarbij ieder appartement werd voorzien van een eigen warmtepomp in combinatie met vloerverwarming voor een gelijke warmteverdeling en optimaal plaatsgebruik, zonder radiatoren. Bovendien worden de appartementen uitgerust met een ventilatiesysteem type D met maximale warmterecuperatie en een warmwaterboiler geïntegreerd in de warmtepomp. Een laag energieverbruik wordt zo ten allen tijden gegarandeerd. Op gebied van afwerking is er een degelijke standaard voorzien, zowel vwb de keukens en haar inbouwtoestellen, de badkamer met betegelde inloopdoche en de vloerafwerking, volledig in lijn met de smaakvolle architectuur van het gebouw, ontworpen door het gerenommeerde Antwerpse architectenbureau AWG. Het bureau won diverse prijzen en stond jaren onder leiding van onze eerste Vlaamse Bouwmeester, Architect Bob Van Reeth.

Voor een optimaal comfort voor alle inwoners zijn er 18 bovengrondse staanplaatsen voorzien.

E-peil: E30 / PV-panelen / centrale verwarming d.m.v. warmtepompen 

Benieuwd naar het volledige aanbod van dit nieuwbouwproject? Een persoonlijke, vrijblijvende afspraak kan via guillian@landbergh.be of 09 278 78 79.
 • Nabij het centrum
  Nabij het centrum Vlakbij het centrum en het station van Deinze
 • Afrit
  Vlot naar het oprittencomplex Met een vlotte verbinding naar de E17 (Gent - Kortrijk)
 • Energiezuinig
  Future-proof technieken Vrij van fossiele brandstoffen

30 units

Deinze is een stad in de provincie Oost-Vlaanderen langs de rivier de Leie. Ze bestaat uit zeventien deelgemeentes, waarbij Deinze en Petegem-aan-de-Leie de stedelijke kern vormen. In 2009 stelde het stadsbestuur het project Deinze 2020 voor. Sindsdien onderging de stadskern een heuse facelift. Het is er nu zowel voor Deinzenaars als niet-Deinzenaars heerlijk genieten van een dagje shoppen, een wandeling door het groen, een zonnig terras, een goed restaurant of een prachtige fietstocht langs de Leie.

Kerk

De Onze-Lieve-Vrouwekerk is een schoolvoorbeeld van de Scheldegotiek en meteen ook één van de laatste bouwwerken in deze stijl. Ze bevindt zich op het Sint-Poppoplein, aan de Leie.

Museum

Kunstliefhebbers kunnen terecht in het Museum van Deinze en de Leiestreek (Mudel). Hier vindt u uitsluitend werken van kunstenaars die gewoond en/of gewerkt hebben in de streek rond de Leie, onder wie George Raveel, Constant Permeke en Emile Claus.

Klooster

Het Sint-Blasiushospitaal is een voormalig hospitaal en later klooster in de Kaaistraat. De zusters augustinessen verzorgden er armen en zieken, en gaven er onderwijs aan meisjes. Later kwamen de zusters maricolen die er een klooster en school stichtten.

Industrieel erfgoed

De Molens van Deinze vormen samen een meelfabriek uit 1875. Nadat het bedrijf noodgedwongen moest sluiten in 2020, kreeg haar industrieel erfgoed nieuw leven ingeblazen dankzij Liv de Molens. Bij dit stadsinbreidingsproject worden de Directeurswoning en originele graanmolens in ere hersteld.

AWG - Architecten, Door Bob Van Reeth opgericht in 1976 als de ArchitectenWerkGroep (AWG) en heropgericht in 2001 als awg architecten cvba, kan het kantoor inmiddels bogen op een lange en rijke traditie. Traditie is geen stilstand. Traditie is gestage voortgang en het steeds verder bouwen in en aan continuïteit.

Onze traditie bepaalt onze houding ten aanzien van ons werk, ons vak. Dat maakt awg enerzijds tot een gevestigd en ervaren bureau dat waarborgen kan bieden met betrekking tot kennis, aanpak en kwaliteit. Anderzijds is awg een gedreven en vernieuwend bureau voor wie elke opgave aanleiding geeft voor een eigen project-specifieke aanpak, steeds vertrekkend vanuit een brede context (plaats, tijd, cultuur).

Gevel

De gevel van het gelijkvloers en de verdiepingen zal worden uitgevoerd in een groot formaat baksteen met een licht grijze kleurschakering waarvan de architect en de bouwheer gezamenlijk het esthetisch karakter bepalen.

Het gehele visuele geveleffect wordt vervolledigd door uitkragende terrassen in staal in een okerkleurige RAL kleur bepaald door de architect en de bouwheer.

Terrassen

De stalen uitkragende privatieve terrassen op de verdiepingen zijn uitgevoerd als prefab element die aan de bovenzijde is afgewerkt in een staalplaat met antisliplaag.  De onderzijde wordt in één esthetisch geheel afgewerkt in staal.

Buitenschrijnwerk

Het geheel van deze werken wordt uitgevoerd in PVC, aluminium of hout. Type en kleurkeuze worden bepaald door de leidinggevende architect. Alle opengaande delen zijn met draaifunctie voorzien en sluiten wind- en waterdicht tegen de vaste kaders door middel van rondlopende dichtingstrips.

De ramen zijn draai of draai-kipramen. In elke ruimte is er minstens 1 raam draai-kip.

Parking

Voor een optimaal comfort voor alle inwoners zijn er 18 bovengrondse staanplaatsen voorzien.

 • Bouwjaar: 2024
 • Verkavelingsvergunning: Nee
 • Voorkooprecht: Nee
 • Gevalideerd as-builtattest: Nee
 • Stedenbouwkundige vergunning: 1
 • Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
 • Overstromingsgevoeligheid:
 • Afgebakende oeverzone: Niet van toepassing
 • Beschermd erfgoed: Nee
 • Dagvaarding: Nee

Vordering der werken

Vlot bereikbare locatie met de wagen alsook met het openbaar vervoer

Bekijk de volledige kaart

Vlakbij het station van Deinze en de oprit van de E17

De residentie is gelegen op de hoek van de Tolpoortstraat en de Ommegangstraat, in de stationsbuurt van Deinze. De vele restaurants, supermarkten, het zwembadcomplex Palaestra, de twee lokale tennisclubs, het ruime aanbod aan scholen en het cultureel centrum, allen in de dichte nabijheid, maken van deze ligging een ideale uitvalsbasis.

Adres Tolpoortstraat 155
9800 Deinze
Mobiscore 8.3 Wat is een mobiscore?

Een team van projectmakelaars staat voor u klaar met advies

Jef Guillian cut