Nieuwbouwproject Rhodon in de groene rand van Gent

Comfortabel wonen in de groene rand ten zuiden van Gent

 • Oppervlakte 78-138 m²
 • Bouwjaar 2024
 • Aantal units 11
 • Fase Ruwbouwwerken

Energiezuinige appartementen in de groene rand ten zuiden van Gent

Aan de toegangspoort van de groene Scheldevallei, gelegen op de grens van de dorpskern van Zwijnaarde, vindt u Rhodon. Het betreft een ontwikkeling met 11 comfortabele, praktisch ingedeelde appartementen.
De meergezinswoning omvat 10 leefappartementen met zonneterrassen en een ruime penthouse op de bovenste verdieping met een bewoonbare oppervlakte van maar liefst 138 m² en een riant dakterras.

Alle appartementen voldoen aan de strengste energetische normen met een E-peil van maximum 20 en bijgevolg een zeer beperkte energiefactuur. Zo worden deze standaard voorzien van fotovoltaïsche panelen, balansventilatie met warmte recuperatie en een individuele centrale verwarming met een lucht-waterwarmtepomp én vloerverwarming.

Tot slot zijn er in de ondergrondse verdieping voldoende brede parkeerplaatsen met privatieve laadinfrastructuur voorzien voor een optimaal comfort van alle bewoners. Ook zijn er ruim voldoende fietsenparkeerplaatsen, allen vlot toegankelijk, enerzijds gelegen achteraan het tuinpaviljoen in de gemeenschappelijke tuin en anderzijds op de gelijkvloerse verdieping van de meergezinswoning.

Per fiets en via de nabijgelegen bushalte staat u in een mum van tijd in het historische centrum van Gent. Bovendien bereikt u diverse scholen, winkels en diensten mits een korte fiets- of wandeltocht. De opritten van de R4, E40 en de E17 bevinden zich op minder dan 5 minuten rijden.  Kortom een ideale ligging in de groene rand van de stad met een uitmuntende bereikbaarheid en alle voorzieningen in de onmiddellijke nabijheid. 

Benieuwd naar het nieuwbouwproject Rhodon? Maak uw persoonlijke, vrijblijvende afspraak via jef@landbergh.be of 09 225 25 24.
 • Invalswegen
  Nabij belangrijke invalswegen Zwijnaarde heeft een erg gunstige mobiliteit met het knooppunt van de E40, E17 en R4 op een boogscheut
 • Energiezuinig
  Future-proof technieken Individuele warmtepompen, vloerverwarming, fotovoltaïsche panelen en balansventilatie
 • Ondergrondsparkeren
  Ondergrondse parking Ondergrondse parkeerplaatsen met privatieve laadpunten in optie

11 units

Zwijnaarde is een deelgemeente van Gent in de provincie Oost-Vlaanderen, op 6,5 km van Gent-Centrum. Ze dankt haar naam niet aan de zwijntjes, maar aan de Schelde die door de gemeente vloeit. De middeleeuwse naam ‘Suinarda’ zou afkomstig zijn van zwin, wat ‘kreek’ betekent. Zwijnaarde was aanvankelijk erg landelijk. Iconische kastelen verscholen in idyllische natuur omzoomden het centrum tot het midden van de 20ste eeuw. Ook vandaag zijn die kastelen nog beeldbepalend voor het Zwijnaardse landschap.

Groen

Het Parkbos is een bos-, park- en natuurgebied dat zich uitstrekt over Gent, Zwijnaarde, Sint-Denijs-Westrem, De Pinte en Sint-Martens-Latem. Reeds bestaande parken en bossen worden aan elkaar gewoven en uitgebreid via nieuw aangeplante delen, goed voor zo’n 1200 hectare natuurgebied. Doorheen het park krioelen verschillende wandel-, fiets- en ruiterpaden, alsook twee fietsbruggen die het park rechtstreeks met de stad Gent verbinden.

Onderwijs

Zwijnaarde biedt naast een vrije basisschool (Sint-Vincentius) en een middelbare school (Don Boscocollege), ook een freinetschool (De Boekenmolen), waar levend, zinvol en handelend leren centraal staat. De Boekenmolen voorziet naast deze vernieuwingsschool ook een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang.

Mobiliteit

Via de nabijgelegen bushalte staat u in een mum van tijd in het historische centrum van Gent. Ook diverse scholen, winkels, diensten en anderen zijn slechts een fiets- of wandeltocht verwijderd. Een bijkomende troef is de direct nabijheid van de nieuwe fiets- en wandelbrug die Zwijnaarde, De Pinte en Sint-Martens-Latem verbindt met het zuiden van Gent. Zo bereikt u vlot en veilig de stad en haar belangrijkste station, Gent-Sint-Pietersstation. Bovendien liggen het centrum van Zwijnaarde en Sint-Denijs-Westrem op fietsafstand en vindt u de opritten van de R4, de E40 en de E17 op minder dan 5 minuten rijden.

Het geheel is harmonieus ontworpen in een lichte, grijs genuanceerde paramentsteen van Wienerberger type Imperium Flavius. Dit is het basismateriaal voor zowel ééngezinswoningen als meergezinswoning.

Specifiek voor 4 van de ééngezinwsoningen schaart het lichte parament zich mooi naast esthetische raamkaders in licht metaal, met houten accenten en een begroend accent op het gelijkvloers. Dezelfde kaderaccenten worden gerealiseerd in de achtergevel, zij het onder de vorm van een panoramisch raam op schoothoogte op de verdieping. De overige 3 woningen zijn van het volledig doorzontype en zijn vooraan opgebouwd met een 2e teruggtrokken gevelschil die - naast een dynamisme in het straatbeeld – de voordelen biedt van een handige zone voor fietsen, ruime bergkast, en een geïntegreerd balkon op de verdieping. Vanaf dit balkon is de esthetische groene gevelwand bereikbaar voor onderhoud. Balkons zijn gerealiseerd in architectonisch beton die tonaal passen bij het parament.

De compacte meergezinswoning in deze lichte paramentsteen krijgt een fijnere detaillering in de vorm van een geleding per bouwlaag. Hieraan gekoppeld zorgen verdiepingshoge raamkaders, voor een mooie rustgevende afwisseling. Alle terrassen volgen mooi deze geaccentueerde aflijning. Vertikale spijlbalustrades in hetzelfde kleur als het schrijnwerk zorgen voor de mooie afwerking van het geel. Op het gelijkvloers zorgen warme houtaccenten voor een leesbaarheid van de achterliggende gemeenschappelijke functies. De plint in beton loopt mooi over in de aangelegde plantvakken en omkadert het weelderige groen. Deze materialisatie zal qua duurzaamheid en esthetiek zorgen dat het project de tand des tijds met vlag doorstaat.

Hieronder enkele referenties met de paramentsteen van Wienerberger type Imperium Flavius:

De voormalige woning op de hoek van de projectsite dateert van 1889 en werd gebouwd door Joannes Baptiste De Muyter op de grond van Albert van Pottelsberghe de la Potterie. Joannes Baptiste hield er een herberg en een kruidenierszaak open. Vanaf 1901 kocht hij de grond waarop zijn woning stond. Na zijn overlijden, in 1913, bouwde zijn zoon Augustin De Muyter er zijn eerste serres. Hij legde zich vooral toe op de teelt van azalea's. De azalea is een ondergeslacht van de Rododendron (Rhododendron, uit het Oudgrieks: ῥόδον (rhódon) = "roos"; δένδρον (dendron) = "boom"). De naam van de ontwikkeling verwijst bijgevolg naar de jarenlange teelt van Azalea's op het terrein, sinds de 19de eeuw het pronkstuk van de Gentse sierteelt.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 10

Vloerverwarming

Dankzij de efficiënte lucht-water warmtepomp en een zeer effectieve isolatie wordt er verwarmd op lage temperatuur door middel van vloerverwarming.  Zo geniet u in alle ruimtes van een gelijke warmteverdeling en blijven alle wanden vrij voor een optimaal plaatsgebruik.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 13

Ventilatiesysteem - Type D

Ieder appartement beschikt over een individueel ventilatiesysteem type D met een motor van het geluidsarme type en zorgt voor een permanente toevoer van verse lucht en afvoer van de binnenlucht door middel van een balansventilatie met warmterecuperatie voor een gezond binnenklimaat

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 17

E-peil ≤ 20

Alle eigendommen voldoen aan de strengste EPB-vereisten . Elke kavel is dan ook future-proof met een E-peil lager of gelijk aan E20.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 19

Fotovoltaïsche panelen

Elke eigendom, zowel de woningen als de appartementen, krijgen individuele fotovoltaïsche panelen, ieder met hun eigen omvormer, gekoppeld aan de individuele elektriciteitsborden.

Schermafbeelding 2023 03 17 om 14 39 32

Warmtepomp

De wooneenheden worden verwarmd zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen en dit door middel van een hoogste efficiënte, individuele lucht-water warmtepomp.

 • Bouwjaar: 2024
 • Verkavelingsvergunning: Nee
 • Voorkooprecht: Nee
 • Gevalideerd as-builtattest: Nee
 • Stedenbouwkundige vergunning: 1
 • Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
 • Overstromingsgevoeligheid:
  • P-score: Klasse A
  • G-score: Klasse A
 • Afgebakende oeverzone: Niet van toepassing
 • Beschermd erfgoed: Nee
 • Dagvaarding: Nee
Bekijk de volledige kaart

In de groene rand ten zuiden van Gent

Het project is gelegen in een rustige omgeving, omringd door recreatie, buurtwinkels, zorg en de Scheldevallei.

Adres Heerweg-zuid 193
9052 Zwijnaarde

Een team van projectmakelaars staat voor u klaar met advies

Jef Guillian cut
Infomoment
op afspraak tussen 9u-18u
 • Neem een kijkje in de plannen en krijg een antwoord op al uw vragen

 • Bekijk uw persoonlijke mogelijkheden samen met de dossierverantwoordelijke

Maak hier uw afspraak