Park Léon te Wetteren - duurzame appartementen op een sterke ligging

Comfortabel ingedeelde appartementen met ruime terrassen en zicht op het privépark.

 • Oppervlakte 87-134 m²
 • Bouwjaar 2024
 • Aantal units 25
 • Fase Ruwbouwwerken
Park Léon is een nieuwbouwproject vrij van fossiele brandstoffen, gelegen langs de Korte Massemsesteenweg te Wetteren. Het gaat om 2 kleinschalige gebouwen waarvan één langs de straatzijde met ruime zonneterrassen uitkijkend op het park en één in het binnengebied. Achter en rondom deze stijlvolle residenties wordt een kwalitatief park aangelegd. 

Dit nieuwbouwproject biedt 25 comfortabel ingedeelde appartementen in een hedendaagse stedelijke architectuur van de hand van Bontinck Architecten. Allen beschikken ze over een ruim terras met zicht op het aangelegde, volledig privatieve park. Bovendien beschikken de gelijkvloerse appartementen van blok B ook over een tuin. Elk appartement geniet dankzij de grote raampartijen van veel lichtinval en een gegeerd uitzicht. 

Bovendien is er voor ieder appartement een parkeerplaats én kelderberging voorzien, vlot bereikbaar via de verschillende liften.

Dankzij de centrale ligging geniet je van een ruim aanbod diensten, winkels en restaurants, zelfs op wandelafstand. Omdat er een ondergronds gangpad door het station van Wetteren loopt, sta je zo in het centrum. Daarnaast is er een vlotte verbinding via de Zuidlaan richting Brussel, Gent of Zottegem dankzij de E40.

De constructie van het gebouw voldoet aan de EPB-norm inzake energieprestatie. Het opgelegde E-peil van het gebouw is maximaal E30 per appartement. Zo is er voor ieder appartement een eigen hoogst efficiënte warmtepomp voorzien in combinatie met vloerverwarming en een ventilatiesysteem met warmterecuperatie. Voor de wagens wordt een concept uitgewerkt voor individueel elektrisch laden met hoog vermogen.

Er wordt u een volledig afgewerkt appartement aangeboden inclusief een afwerking volgens eigen smaak te kiezen bij een selectie van vakbekwame leveranciers voor de keuken, sanitaire toestellen en vloerbekleding.

Benieuwd naar dit nieuwbouwproject? Maak uw persoonlijke, vrijblijvende afspraak via jef@landbergh.be of 09 225 25 24.
 • Plantje
  Wonen in het groen Zicht op een aangelegd, volledig privatief park
 • Nabij het centrum
  Nabij het centrum Vlot naar de dorpskern via het gangpad door het station
 • Energiezuinig
  Future-proof technieken Vrije van fossiele brandstoffen

25 units

Het project kwam tot stand door de samenvoeging van zes percelen met behoud van waardevol groen. De oude rijwoningen die er voorheen stonden, kenden diverse bewoners, met als gekendste paar Leon D’Hondt en Irena Van Geert.

Leon - ook gekend als Loontjen - is geboren en getogen in Wetteren en een bekend figuur in de gemeente. Na een actieve jeugd in de Wetterse harmonie, atletiek- en voetbalclub zette hij zijn engagement verder als schatbewaarder, secretaris en later ook hoofdbestuurder van Standaard Wetteren. Daarnaast richtte hij vzw Oudercomité Chiro Hermeline op die tal van activiteiten organiseert voor de jeugdbeweging. Als uiting van dank draagt het speelterrein van Chiro Hermeline zijn naam.

Sinds 1954 deed hij dit alles aan de zijde en met de steun van zijn vrouw Irena Van Geert. Hun winterse ontmoeting op de Massemen-kermis in 1951 bracht hen tot hun diamanten huwelijksjubileum in de Korte Massemsesteenweg, waar ze sinds 1980 woonden, samen met hun vijf kinderen Mia, Frans, Jan, Paul en Ann.

Als verwijzing en eerbetoon aan de laatste bewoners van de percelen, draagt niet alleen het speelterrein maar nu ook Park Léon de naam van deze Wetterenaar in hart en nieren.

Wetteren is een gemeente in de provincie Oost-Vlaanderen, ongeveer 10 km ten oosten van Gent. Het gebied wordt doorkruist door de Schelde en is het (inter)nationaal bekend om zijn uitgestrekte boom- en rozenkwekerijen. Het is er dan ook prachtig wandelen en fietsen doorheen diverse unieke natuurgebieden.

Groen

Op 2 km van het project ligt het provinciaal domein Den Blakken, naast het natuurreservaat De Warandeduinen. Je kunt er heerlijk wandelen in de siertuinen, in het parkbos en op de zandvlaktes. Daarnaast is het domein een promotiecentrum voor sierteelt, rozen en parkbomen. Er is bovendien ook een mooie fietsroute.

Via de markt kan je de Schelde bereiken die door Wetteren loopt. Hier kan je aangename wandelingen en fietstochten maken dankzij de dijk, alsook via de recente fiets- en voetgangersbrug snel in Wetteren Ten Ede staan.

Onderwijs

Wetteren biedt niet enkel een Katholieke Scholengemeenschap met zowel lager als secundair onderwijs (Sint-Jozefinstituut en Sint-Gertrudiscollege), een secundaire school en internaat (Mariagaard) maar ook een volwassenenonderwijs waar cursisten en medewerkers hun talenten maximaal kunnen ontwikkelen. Daarnaast voorziet het Sint-Jozefinstituut ook een kinderdagverblijf. Het initiatief Buitenschoolse Opvang biedt bovendien een buitenschoolse opvang voor kinderen van 2,5 tot en met 12 jaar op 3 verschillende locaties in Wetteren.

Binnen de twee verschillende sferen (bos- en grasland) handeerde Bontinck Architecture & Engineering  het principe van harmonisch materiaalgebruik . Dit principe vertaalde zich in twee heel verschillende gebouwen die toch broer en zus van elkaar kunnen zijn.

Het centrale gebouw in het ‘bosland’ 

De architectuur voor het centrale gebouw vormt een strak doch dynamisch ontwerp met vier gevelvlakken en verschillende oriëntaties van de woonentiteiten. Er wordt enerzijds gewerkt met openingen en uitstulpingen en anderzijds met natuurlijke tinten van gebakken kleibaksteen in combinatie met glas. Deze zachte en discrete rode gevelsteen benadrukt de integratie in de groenaanleg. In de gevels wordt gewerkt met claustra om de privacy ten opzichte van de omliggende tuinstructuren te garanderen.

Het straatgebouw in het ‘grasland’ 

Dit metselwerk, gekend als claustra of Braziliaans verband, wordt doorgetrokken in het straatgebouw dat de verbinding vormt tussen de Korte Massemsesteenweg en het binnengebied. Alle woontypes zijn er van het type doorzon, waardoor
er een éénvormige voorgevel (van slaapkamers) en een éénvormige achtergevel (van terrassen) ontstaat. Om te beletten dat deze éénvormige principes zich zouden vertalen in een statische architectuur wordt de gevel geaccentueerd met een lichtgrijs gekleurde betondorpel.
De gevel zelf krijgt eveneens een grijs-witte, lichte kleur om niet te bruuskeren in het straatbeeld. Tussen de twee gebouwen wordt een paviljoen geplaatst waarin zich de fietslift naar de ondergrond bevindt. Om de impact van dit volume subtiel te houden bestaan de gevels uitsluitend uit glas, met enkel een fijne betondorpel bovenaan.

Gevel

De buitenschil van het gebouw zal bestaan uit een afwerking in paramentsteen volgens type en kleur aangeduid op de bouwaanvraagplannen, en naar eigenschappen en kenmerken volgens goedkeuring van bouwheer en architect.

De eventuele plint en sierlagen worden uitgevoerd in architectonisch beton, kleur en oppervlaktestructuur naar keuze van architect en bouwheer.

Terrassen

De terrassen zijn bovenaan bekleed met terrastegels, al dan niet op tegeldragers. De keuze van de terrasafwerking is uniform voor het hele gebouw en wordt bepaald door de bouwheer. Borstweringen zijn conform de voorschriften.

Buitenschrijnwerk

Alle ramen en deuren van de residentie wordt vervaardigd uit aluminium in een RAL-kleur volgens de keuze van de bouwheer en architect alsook volgens de aanduidingen op het bouwvergunningenplan. Alle beglaasde elementen bestaan uit isolerende dubbele beglazing. Waar van toepassing en nodig volgens het EPB-verslag zal zonwerend glas geplaatst worden.

Parking en berging

De inrijpoort van de ondergrondse parkeerplaatsen is een sectionaalpoort in dezelfde kleur als de gevel van de residentie. Voor elk appartement is er minstens één ondergrondse berging en parking voorzien.

Tot aan de start van de afwerkingsfase heeft u als koper in Park Léon het voorrecht om zelf te kiezen hoe uw appartement er zal uitzien. Zowel voor de vloerafwerking, de badkamer, het toilet en de keuken als voor de positionering van de lichtpunten, schakelaars en stopcontacten heeft u de vrije keuze. Zo zal u worden uitgenodigd in de showrooms van de aangeduidde leveranciers voor uw keuze van sanitaire toestellen, de configuratie van uw keuken en de vrije keuze in het ruime aanbod van tegels en parket. Dit alles onder de vakkundige begeleiding van een ervaren klantencoördinator.

Vloeren

Voor de vloerafwerking in de leefruimte, inkom- en/of nachthal en slaapkamers kan u binnen de standaard een Eiken fineerparket of keramische tegels in formaat 60 x 60.

Voor de vloerafwerking in de natte ruimtes (berging, keuken, toilet en badkamer) kan u binnen de standaard keramische tegels met afmetingen van 45x45 cm, 30x30 cm of 30x60 cm.

Keuken

In elk appartement is een volledig ingerichte keuken voorzien. De keuken wordt verzorgd door een gespecialiseerde keukenfabrikant, gekozen door de bouwheer, en omvat de levering en plaatsing in overeenstemming met de individueel besproken keuze.

Elke keuken is uitgerust met minimaal:

• ingewerkte spoelbak met mengkraan;

• inductie kookplaat met 4 zones;

• inbouwoven;

• wanddampkap met koolstoffilter (type recirculatie);

• inbouwkoelkast met vriesvak;inbouwvaatwasser.

Sanitair

De productie van warm water gebeurt door warmtepomp lucht-water met geïntegreerde boiler;

Alle sanitaire apparaten met warm water zijn standaard uitgerust met thermostatische kranen of een thermostatisch element of volgens keuze van de koper;

In de berging is een toe- en afvoer voor een wasmachine voorzien; de appartementen zijn voorzien voor gebruik van het type condensatiedroogkasten.

Alle noodzakelijke water- en afvoerleidingen zijn voorzien voor bad, douche, lavabo’s, toilet, handenwasser, spoeltafel, vaatwasmachine in de keuken, wasmachine en droogkast, afhankelijk van de aanduiding op het plan; De levering en plaatsing van de aangeduide toestellen gebeurt door de leverancier en installateur aangeduid door de bouwheer, met uitzondering van de wasmachine en droogkast;

Elke appartement wordt uitgerust met: in het toilet: wc (type inbouw) met bedieningsplaat, handenwasser met fonteintje; en in de badkamer: wastafel met lavabo conform de plannen, een-greepsmengkraan, en spiegelkast, douche met thermostatische mengkraan en douchegarnituur met handsproeier en wandstang en/of bad met thermostatische mengkraan en handsproeier, conform de plannen.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 10

Vloerverwarming

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 13

Ventilatiesysteem - type D

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 17

E-peil ≤ 30

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 19

Fotovoltaïsche panelen

 • Bouwjaar: 2024
 • Verkavelingsvergunning: Nee
 • Voorkooprecht: Nee
 • Gevalideerd as-builtattest: Nee
 • Stedenbouwkundige vergunning: 1
 • Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
 • Overstromingsgevoeligheid:
 • Afgebakende oeverzone: Niet van toepassing
 • Beschermd erfgoed: Nee
 • Dagvaarding: Nee

Groene, vlot bereikbare ligging te Wetteren

Bekijk de volledige kaart

Rustige locatie nabij het centrum

Park Léon ligt op wandelafstand van het centrum van Wetteren en het openbaar vervoer. De Zuidlaan en E40 zorgen eveneens voor een vlotte verbinding.

Adres Korte Massemsesteenweg 44/54
9230 Wetteren

Een team van projectmakelaars staat voor u klaar met advies

Jef Guillian cut
Infomoment
Op afspraak
 • Neem een kijkje in de plannen en krijg een antwoord op al uw vragen

 • Bekijk uw persoonlijke mogelijkheden samen met de dossierverantwoordelijke

Maak hier uw afspraak