Nieuwbouwproject op de markt in Deinze

Centraal op de Markt van Deinze verschijnt binnenkort een nieuwe eyecatcher, residentie Imperia, een future-proof nieuwbouwproject.

 • Oppervlakte 73-262 m²
 • Bouwjaar 2024
 • Aantal units 9
 • Fase Grondwerken

Architecturale eyecatcher op de markt

Centraal op de Markt van Deinze verschijnt binnenkort een nieuwe eyecatcher, residentie Imperia, een future-proof nieuwbouwproject met een riante handelsruimte op het gelijkvloers en acht appartementen met ruime zonneterrassen, uitkijkend over de Markt. Het gebouw ligt in het hart van Deinze, omringd door vele restaurants, café's, winkels, cultuur, zorg en de Brielmeersen met zijn prachtig aanbod aan natuur, recreatie en sportfaciliteiten. Verder geniet deze ligging ook van een uitstekende bereikbaarheid, zowel met het openbaar vervoer alsook met de wagen. 

Het gebouw onderscheidt zich in de eerste plaats door haar duurzaam karakter, vrij van fossiele brandstoffen. Daarnaast voorziet men de combinatie van vloerverwarming met individuele warmtepompen, fotovoltaïsche panelen en een sterke akoestische en thermische isolatie. Bovendien worden de appartementen uitgerust met een ventilatiesysteem type D met maximale warmterecuperatie en een warmwaterboiler verbonden met de warmtepomp. Naast de geringe, ecologische voetafdruk heeft deze toekomstgerichte aanpak tal van voordelen voor zowel uw maandelijkse energiefactuur als uw persoonlijk comfort. 

Ook op gebied van afwerking wordt u een hoge standaard geboden, zo zijn er ruime budgetten voorzien om de sanitaire toestellen, keuken en vloerbekleding zelf te kiezen, volledig in lijn met uw smaak én goesting. 

Daarnaast zijn er twaalf staanplaatsen en acht ondergrondse bergruimtes voorzien, voor een optimaal comfort van alle bewoners. 

Benieuwd naar het volledige aanbod van dit nieuwbouwproject? Een persoonlijke, vrijblijvende afspraak kan via guillian@landbergh.be of 09 278 78 79.
 • Nabij het centrum
  In het centrum Centraal op de Markt van Deinze
 • Sterretjes
  Kwalitatief afgewerkt Ruime budgetten voor een hoge afwerkingsgraad
 • Energiezuinig
  Future-proof technieken Vrij van fossiele brandstoffen

9 units

Deinze is een stad in de provincie Oost-Vlaanderen langs de rivier de Leie. Ze bestaat uit zeventien deelgemeentes, waarbij Deinze en Petegem-aan-de-Leie de stedelijke kern vormen. In 2009 stelde het stadsbestuur het project Deinze 2020 voor. Sindsdien onderging de stadskern een heuse facelift. Het is er nu zowel voor Deinzenaars als niet-Deinzenaars heerlijk genieten van een dagje shoppen, een wandeling door het groen, een zonnig terras, een goed restaurant of een prachtige fietstocht langs de Leie.

Kerk

De Onze-Lieve-Vrouwekerk is een schoolvoorbeeld van de Scheldegotiek en meteen ook één van de laatste bouwwerken in deze stijl. Ze bevindt zich op het Sint-Poppoplein, aan de Leie.

Museum

Kunstliefhebbers kunnen terecht in het Museum van Deinze en de Leiestreek (Mudel). Hier vindt u uitsluitend werken van kunstenaars die gewoond en/of gewerkt hebben in de streek rond de Leie, onder wie Roger Raveel, Constant Permeke en Emile Claus.

Klooster

Het Sint-Blasiushospitaal is een voormalig hospitaal en later klooster in de Kaaistraat. De zusters augustinessen verzorgden er armen en zieken, en gaven er onderwijs aan meisjes. Later kwamen de zusters maricolen die er een klooster en school stichtten.

Industrieel erfgoed

De Molens van Deinze vormen samen een meelfabriek uit 1875. Nadat het bedrijf noodgedwongen moest sluiten in 2020, kreeg haar industrieel erfgoed nieuw leven ingeblazen dankzij Liv de Molens. Bij dit stadsinbreidingsproject worden de Directeurswoning en originele graanmolens in ere hersteld.

Nero Architecten is een architectencollectief dat naar oplossingen zoekt voor complexe en hedendaagse ruimtelijke vraagstukken. Een onderzoekende attitude is kenmerkend voor hun aanpak waarmee ze elke projectdefinitie trachten te doorgronden. Daarnaast houden ze van gebouwen die helder, rationeel en intelligent zijn opgebouwd, omdat deze van nature toekomstbestendig en duurzaam worden.

Gevel

De gevels zullen uitgevoerd worden in traditioneel metselwerk waarbij er aan de voorkant van het gebouw een gekozen werd voor glanzende witte steen. Achteraan voorziet men een matte witte gevelsteen.

Terrassen

De terrassen worden bekleed met terrastegels in keramiek, beton of gelijkwaardig.

Buitenschrijnwerk

Alle ramen van de appartementen en inkomdeur naar de inkomhal van het gebouw worden uitgevoerd met gelakte thermisch onderbroken alu-profielen. Als kleur werd er in Imperia gekozen voor geannodiseerd champagne alugold.

Parking en berging

Op de site worden er twaalf bovengrondse staanplaatsen voorzien en acht ondergrondse bergruimtes. Daarnaast is er in de fietsenberging plaats voor 33 fietsen.

Tot aan de start van de afwerkingsfase heeft u als koper in Imperia het voorrecht om zelf te kiezen hoe uw appartement er zal uitzien. Zowel voor de vloerafwerking, de badkamer, het toilet en de keuken als voor de positionering van de lichtpunten, schakelaars en stopcontacten heeft u de vrije keuze. Zo zal u worden uitgenodigd in de showrooms van de aangeduidde leveranciers voor uw keuze van sanitaire toestellen, de configuratie van uw keuken en de vrije keuze in het ruime aanbod van tegels en parket. Dit alles onder de vakkundige begeleiding van een ervaren klantencoördinator.

Vloeren

Er is een vrije keuze van vloeren in zover deze nog niet geplaatst zijn. In de hal, living, keuken, WC, badkamer, douchekamer, berging, slaapkamers zal er keuze zijn uit keramische tegels of half-massieve samengestelde parket. De afmetingen van de te kiezen tegelvloeren zijn minimum 30 x 30 cm tot de max. afmetingen van 60 x 60 cm. De vloeren worden orthogonaal geplaatst met doorlopende voegen. De voegen worden standaard uitgevoerd in witte of grijze kleur.

Keuken

In elk appartement is een volledig ingerichte keuken voorzien. De keuken wordt verzorgd door een gespecialiseerde keukenfabrikant, gekozen door de bouwheer, en omvat de levering en plaatsing in overeenstemming met de individueel besproken keuze.

Sanitair

De voorziene handelswaarden variëren tussen de 7.000 en 12.000 euro (inclusief plaatsing en btw). Volgende toestellen zijn voorzien:

 • Badkamer: bad en/of douche met verlaagde douchebak, meubel met enkele of dubbele lavabo, mengkranen, handsproeiers, douchewand/deur, handdoekradiator.
 • Wc: design hangtoilet, handwasbakje met kraan en spiegel
Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 13

Ventilatiesysteem- type D

De appartementen zijn uitgerust met een ventilatiesysteem type D met maximale warmterecuperatie.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 17

E-peil ≤ 30

De constructie van het gebouw voldoet aan de EPB-norm inzake energieprestatie. Het opgelegde E-peil van het gebouw is maximaal E30 per appartement.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 19

Fotovoltaïsche zonnepanelen

Alle appartementen beschikken over fotovoltaïsche zonnepanelen.

Schermafbeelding 2023 03 17 om 14 40 38

Warmtepomp

Er wordt gebruik gemaakt van een warmtepomp lucht-water met geïntegreerde boiler.

 • Bouwjaar: 2024
 • Verkavelingsvergunning: Ja
 • Voorkooprecht: Nee
 • Gevalideerd as-builtattest: Nee
 • Stedenbouwkundige vergunning: 1
 • Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
 • Overstromingsgevoeligheid:
 • Afgebakende oeverzone: Niet van toepassing
 • Beschermd erfgoed: Nee
 • Dagvaarding: Nee

Vordering der werken

Aantrekkelijke ligging op de markt van Deinze

Bekijk de volledige kaart

In het hart van Deinze

Het gebouw ligt in het hart van Deinze, omringd door vele restaurants, café's, winkels, cultuur, zorg en de Brielmeersen met zijn prachtig aanbod aan natuur, recreatie en sportfaciliteiten.

Adres Markt 113
9800 Deinze
Mobiscore 8,4 Wat is een mobiscore?

Een team van projectmakelaars staat voor u klaar met advies

Jef Guillian cut
Infomoment zaterdag 9 sept
Op afspraak
 • Neem een kijkje in de plannen en krijg een antwoord op al uw vragen

 • Bekijk uw persoonlijke mogelijkheden samen met de dossierverantwoordelijke

Maak hier uw afspraak