Nieuwbouwproject Rijvisschehof te Zwijnaarde

Urban Villa’s met een iconische architectuur, geniet het van een verbluffend zicht over het aangrenzende natuurgebied Parkbos.

 • Oppervlakte 76-124 m²
 • Bouwjaar 2023
 • Aantal units 56
 • Fase Opgeleverd
In het residentiële Rijvisschepark te Zwijnaarde situeert zicht het recent opgeleverde nieuwbouwproject Rijvisschehof. Dit project biedt vier kleinschalige Urban Villa’s met een iconische architectuur van Govaert & Vanhoutte. Daarbovenop geniet het van een verbluffend zicht over het aangrenzende natuurgebied Parkbos, net achter de vijver. 

De Urban Villa’s bestaan telkens uit veertien luxueuze appartementen met een variatie van één, twee en drie slaapkamers. U vindt er op alle verdiepingen hoekappartementen met lichtrijke leefruimtes en ruime zonneterrassen. Vloerverwarming is er de standaard voor een optimaal ruimtegebruik. 

De Urban Villa’s worden afgewerkt met architectonische betonpanelen in combinatie met een houten gevelafwerking. Daarnaast is de volledige ontwikkeling onderkelderd, wat u het gemak biedt om uw appartement droog en veilig te bereiken. U vindt er 77 parkeerplaatsen en een privatieve kelderberging voor ieder appartement.
Ingeplant in een groen woonpark met stijlvol aangelegde vijver, biedt het Rijvisschehof u een standingvolle thuis op een uitermate goed bereikbare ligging. Het project grenst aan het Parkbos en biedt idyllische wandelroutes langs het Kasteel Rijvissche, het Rijvisschepark en het De Ghellinckpark.

Via de nabijgelegen bushalte staat u in een mum van tijd in het historische centrum van Gent. Ook diverse scholen, winkels, diensten en anderen zijn slechts een fiets- of wandeltocht verwijderd.

Een bijkomende troef is de direct nabijheid van de nieuwe fiets- en wandelbrug die Zwijnaarde, De Pinte en Sint-Martens-Latem verbindt met het zuiden van Gent. Zo bereikt u vlot en veilig de stad en haar belangrijkste station, Gent-Sint-Pietersstation. Bovendien liggen het centrum van Zwijnaarde en Sint-Denijs-Westrem op fietsafstand en vindt U de opritten van de R4, de E40 en de E17 op minder dan 5 minuten rijden. De oplevering is voorzien in mei 2023.

Op zoek naar een architecturale parel, badend in het licht en groen op een sublieme uitvalsbasis te Zwijnaarde? Contacteer ons vrijblijvend voor meer informatie over het nieuwe Rijvisschehof.
 • Plantje
  Wonen in het groen Groen woonpark met vijver grenzend aan het Parkbos
 • Snelle oplevering
  Snelle oplevertermijn Oplevering voorzien voorjaar 2023
 • Sterke mobiliteit
  Sterke mobiliteit Nabij de fiets- en wandelbrug, bushalte en R4, E40 en E17

56 units

Zwijnaarde is een deelgemeente van Gent in de provincie Oost-Vlaanderen, op 6,5 km van Gent-Centrum. Ze dankt haar naam niet aan de zwijntjes, maar aan de Schelde die door de gemeente vloeit. De middeleeuwse naam ‘Suinarda’ zou afkomstig zijn van zwin, wat ‘kreek’ betekent. Zwijnaarde was aanvankelijk erg landelijk. Iconische kastelen verscholen in idyllische natuur omzoomden het centrum tot het midden van de 20ste eeuw. Ook vandaag zijn die kastelen nog beeldbepalend voor het Zwijnaardse landschap.

Groen

Het Parkbos is een bos-, park- en natuurgebied dat zich uitstrekt over Gent, Zwijnaarde, Sint-Denijs-Westrem, De Pinte en Sint-Martens-Latem. Reeds bestaande parken en bossen worden aan elkaar gewoven en uitgebreid via nieuw aangeplante delen, goed voor zo’n 1200 hectare natuurgebied. Doorheen het park krioelen verschillende wandel-, fiets- en ruiterpaden, alsook twee fietsbruggen die het park rechtstreeks met de stad Gent verbinden.

Onderwijs

Zwijnaarde biedt naast een vrije basisschool (Sint-Vincentius) en een middelbare school (Don Boscocollege), ook een freinetschool (De Boekenmolen), waar levend, zinvol en handelend leren centraal staat. De Boekenmolen voorziet naast deze vernieuwingsschool ook een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang.

Mobiliteit

Via de nabijgelegen bushalte staat u in een mum van tijd in het historische centrum van Gent. Ook diverse scholen, winkels, diensten en anderen zijn slechts een fiets- of wandeltocht verwijderd. Een bijkomende troef is de direct nabijheid van de nieuwe fiets- en wandelbrug die Zwijnaarde, De Pinte en Sint-Martens-Latem verbindt met het zuiden van Gent. Zo bereikt u vlot en veilig de stad en haar belangrijkste station, Gent-Sint-Pietersstation. Bovendien liggen het centrum van Zwijnaarde en Sint-Denijs-Westrem op fietsafstand en vindt u de opritten van de R4, de E40 en de E17 op minder dan 5 minuten rijden.

Gevel

De gevel wordt afgewerkt in panelen in architectonisch zichtbeton. Voor de penthouses is een houten gevelbekleding voorzien.

Ingang

De centrale inkomhallen van de 4 residenties situeren zich ondergronds en zijn bereikbaar via een buitentrap en een praktische buitenlift.

Terrassen en balustraden

De terrassen worden uitgevoerd in zichtbeton met rijstkorrelstructuur. De terrassen van de penthouses worden afgewerkt in tropisch hardhout. De balustraden zijn voorzien van een glazen borstwering ingeklemd in de terrassen.

Schrijnwerk

Alle ramen en deuren worden uitgevoerd in geanodiseerd aluminium in bronskleur. Alle beglaasde elementen worden voorzien van zonnewerend, superisolerend dubbel glas met een K-waarde van 1,0 W/m ².

Stijlvol park met vijver

Het park wordt voorzien van wandelpaden en een brug over de aangelegde vijver richting het nabijgelegen fietspad.

Parking en berging

Ondergronds vindt men 77 autostaanplaatsen. Voor elk appartement is een privatieve kelderberging voorzien. De bezoekersparking aan de voorzijde omvat 12 autostaanplaatsen.

Vloeren

In de gang, de leefruimte en de slaapkamers wordt eiken lamelparket voorzien in diverse kleuren. In de keuken, berging, badkamer en toilet werd een volkeramische tegel van het type POLYS NYC RETT 60x60 cm geplaatst.  

Keuken

In elk appartement is een volledig ingerichte keuken voorzien. De keukens worden geleverd door Goossens Keukens en kunnen nog volledig naar eigen smaak worden samengesteld.

Sanitair

Elke badkamer wordt ingericht met een inloopdouche, een badkamermeubel met spiegelkast en ledverlichting en een enkele of dubbele wastafel met ééngreepsmengkraan. In het toilet is een hangtoilet en handenwasser voorzien.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 10

Vloerverwarming

In de berging van ieder appartement is een individuele gaswandketel voorzien voor de verwarming en de aanmaak van sanitair warm water. Elk appartement beschikt bovendien over vloerverwarming.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 13

Ventilatiesysteem - Type D

Ieder appartement beschikt over een individueel ventilatiesysteem type D met een motor van het geluidsarme type en zorgt voor een permanente toevoer van verse lucht en afvoer van de binnenlucht door middel van een balansventilatie met warmterecuperatie voor een gezond binnenklimaat

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 17

E-peil ≤ 35

Het gebouw voldoet aan de EPB-regelgeving 2020. Elke unit geniet van een E-peil lager of gelijk aan E35.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 19

Zonnepanelen

Per appartement worden 1 tot 3 zonnepanelen voorzien.

 • Bouwjaar: 2023
 • Verkavelingsvergunning: Ja
 • Voorkooprecht: Ja
 • Gevalideerd as-builtattest: Nee
 • Stedenbouwkundige vergunning: 1
 • Stedenbouwkundige bestemming:
 • Overstromingsgevoeligheid:
 • Afgebakende oeverzone: Niet van toepassing
 • Beschermd erfgoed: Nee
 • Dagvaarding: Nee
Bekijk de volledige kaart
Adres Rijvisschestraat 126
9052 Zwijnaarde
Mobiscore 8,3 Wat is een mobiscore?

Een team van projectmakelaars staat voor u klaar met advies

Landbergh okt22 162 pinnetjes ok