Nieuwbouwproject Emeric in Aalter - 6% BTW mogelijk

Energiezuinige en lichtrijke appartementen in het centrum van Aalter

 • Oppervlakte 74-165 m²
 • Bouwjaar 2024
 • Aantal units 11
 • Fase Ruwbouwwerken

Lichtrijke en comfortabele appartementen met gunstige ligging

Residentie ‘Emeric’ is een kleinschalig nieuwbouwproject bestaande uit 2 gelijkvloerse handelsruimtes, 6 bijzonder comfortabele en goed ingedeelde appartementen met aangename zonneterrassen, drie nieuwbouwwoningen en een ondergrondse parkeergarage met privatieve kelderbergingen. Deze residentie is gelegen in de Stationstraat, tussen het station en de markt van Aalter. Dankzij deze zeer centrale ligging beschikken deze appartementen over alle faciliteiten zoals de scholen, winkels, diensten, sportfaciliteiten en het openbaar vervoer op wandel- en fietsafstand. De bereikbaarheid met de wagen is eveneens uitstekend met de op- en afrit van de E40 en de Knokkebaan op amper enkele minuten rijden.   

Het gebouw onderscheidt zich in de eerste plaats door haar duurzaam karakter, vrij van fossiele brandstoffen. Daarnaast voorziet men de combinatie van vloerverwarming d.m.v. een warmtepomp (geothermie), fotovoltaische panelen en een sterke akoestische en thermische isolatie. Bovendien worden de appartementen uitgerust met een ventilatiesysteem type D met maximale warmterecuperatie en een warmwaterboiler verbonden met de warmtepomp. Naast de geringe, ecologische voetafdruk heeft deze toekomstgerichte aanpak tal van voordelen voor zowel uw maandelijkse energiefactuur als uw persoonlijk comfort. 

Ook op gebied van afwerking wordt u een hoge standaard geboden, zo zijn er ruime budgetten voorzien om de sanitaire toestellen, keuken en vloerbekleding zelf te kiezen bij de vooropgestelde leveranciers. De twee handelsruimtes worden casco opgeleverd en genieten van een grote visibiliteit dankzij de grote raampartijen aan de kant van de Stationstraat. Gezien de casco oplevering, kan de toekomstige eigenaar dit naar eigen smaak en behoeften afwerken. 

Tot slot zijn er 9 ondergrondse staanplaatsen en 7 ondergrondse bergruimtes voorzien, voor een optimaal comfort van alle bewoners. 

Benieuwd naar het volledige aanbod van dit nieuwbouwproject? Een persoonlijke, vrijblijvende afspraak kan via guillian@landbergh.be of 09 278 78 79.
 • Nabij het centrum
  In het centrum Gelegen in het hart van het bruisend Aalter
 • Energiezuinig
  Future-proof technieken Met gebruik van geothermie en vrij van fossiele brandstoffen
 • Terras
  Ruim terras Waarbij elk appartement werd voorzien van ruime en zongerichte terrassen
 • Garagebox
  Garage Ondergrondse garage met autolift

11 units

Aalter is een gemeente in de Belgische provincie Oost-Vlaanderen, in de regio Meetjesland. De gemeente Aalter bestaat uit zes deelgemeenten: Aalter, Bellem, Knesselare, Lotenhulle, Poeke en Ursel. Knesselare en Ursel maken deel uit van het grondgebied sinds 1 januari 2019. Aalter is rijk aan natuurschoon, zoals heide en dennenbossen, de Kraenepoel met Markettebossen, het Ganzeveld en de bossen van Maria-Aalter.

Natuur

Aalter is rijk aan natuurschoon, zoals heide en dennenbossen, de Kraenepoel met Markettebossen, het Ganzeveld en de bossen van Maria-Aalter. De groene long Drongengoed-Maldegemveld ligt in Ursel en Knesselare. Het Drongengoedbos is, met ongeveer 750 hectare, het grootste aaneengesloten bosgebied van Oost-Vlaanderen.

Horeca

In Aalter is het gastronomisch tafelen in unieke settings, van een karaktervolle brasserie tot een sterrenzaak, een pop-upbar in het kasteel van Poeke en een bruisende markt met een groot aanbod aan restaurants en café's.

Mobiliteit

Aalter ligt halverwege tussen Gent en Brugge aan de snelweg E40. Ook op het vlak van het openbaar vervoer scoort Aalter goed.

Onderwijs

Aalter biedt enkele scholen voor kleuter- , lager en middelbaar onderwijs, allen vlot te bereiken te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer.

Mevaco is een bouwbedrijf met meer dan 40 jaar ervaring, dat zich richt op eigen projectontwikkeling, projectontwikkelaars en openbare bouw. Mevaco verkiest uitdagende projecten, waarin architectuur waarde krijgt en het bedrijf zich kan profileren met hoogstaande kwaliteit. Het familiebedrijf is opgericht door Josef Meerschman en staat onder leiding van zoon Stijn, dochter Karla.

Gevel

De gevels worden uitgevoerd in kwalitatief hoogwaardige materialen. De buitengevels tot op kroonlijsthoogte worden uitgevoerd in vorstbestendige gevelstenen volgens keuze van het architectenbureau. De gevelmetselwerken zijn in machinale handvormgevelstenen en worden achteraf gevoegd in een aangepaste kleur of worden vermetst met dunbedmortel.

Terrassen

Alle terrassen worden bekleed met tegels in keramisch materiaal en geplaatst met open voegen op tegeldragers. De borstweringen aan de terassen zijn in gemetste gevelsteen al dan niet in combinatie met borstweringen in gelakte aluminiumprofielen.

Buitenschrijnwerk

Het buitenschrijnwerk op het gelijkvloers wordt uitgevoerd in aluminium. Alle buitenschrijnwerk van de appartementen op de verdiepingen worden uitgevoerd in meerkamer-profielen in PVC.

Parking en berging

De toegang tot de parkeerkelder wordt gerealiseerd door een autolift, type hefschaarlift, gebruik uitsluitend voor wagens en inzittenden.

Tot aan de start van de afwerkingsfase heeft u als koper in Emeric het voorrecht om zelf te kiezen hoe uw appartement er zal uitzien. Zowel voor de vloerafwerking, de badkamer, het toilet en de keuken als voor de positionering van de lichtpunten, schakelaars en stopcontacten heeft u de vrije keuze. Zo zal u worden uitgenodigd in de showrooms van de aangeduidde leveranciers voor uw keuze van sanitaire toestellen, de configuratie van uw keuken en de vrije keuze in het ruime aanbod van tegels en parket. Dit alles onder de vakkundige begeleiding van een ervaren klantencoördinator.

Vloeren

Het gamma van de vloerbekleding zal kunnen gekozen worden in de toonzaal van speciaalzaak INTERCARRO in Sint-Martens-Latem. De vloer- en wandbekleding wordt geplaatst in overeenstemming met de individuele besproken kleurkeuze.

Keuken

De volledig uitgeruste keuken kan gekozen worden volledig naar eigen smaak en goesting.  De aangestelde firma ontwerpt, levert en plaatst een volledig geïnstalleerde keuken, elektrische apparatuur, gootsteen en dampkamp. Het budget omvat de levering en de plaatsing van de keuken en de keukentoestellen.

Sanitair

De volledig uitgeruste badkamer kan zelf gekozen. Hiervoor werd een budget voorzien die varieert van 4.500 euro (incl. 21% btw), Het budget omvat zowel de levering als plaatsing van de sanitaire toestellen.

Schermafbeelding 2023 03 17 om 14 40 38

Warmtepomp

De wooneenheden worden verwarmd zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen en met een geothermische warmtepomp.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 13

Ventilatiesysteem- type D

Confrom de EPB-regelgeving worden de woningen uitgerust met een ventilatiesysteem D.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 17

E-peil ≤ 30

De constructie van het gebouw voldoet aan de EPB-norm inzake energieprestatie. Het opgelegde E-peil van het gebouw is maximaal E30 per appartement.

Schermafbeelding 2023 02 06 om 16 53 19

Fotovoltaïsche zonnepanelen

Alle appartementen beschikken over fotovoltaïsche zonnepanelen in functie van het te behalen E-peil.

 • Bouwjaar: 2024
 • Verkavelingsvergunning: Nee
 • Voorkooprecht: Nee
 • Gevalideerd as-builtattest: Ja
 • Stedenbouwkundige vergunning: 1
 • Stedenbouwkundige bestemming: Woongebied
 • Overstromingsgevoeligheid:
  • P-score: Klasse A
 • Afgebakende oeverzone: Niet van toepassing
 • Beschermd erfgoed: Nee
 • Dagvaarding: Nee

Ecologisch wonen in hartje Aalter

Bekijk de volledige kaart

In het bruisende Aalter, waar men een ruim aanbod aan winkels, diensten en horeca op wandelafstand aantreft

Adres Stationsstraat 102-104
9880 Aalter
Mobiscore 7,0 Wat is een mobiscore?

Een team van projectmakelaars staat voor u klaar met advies

Jef Guillian cut
Infomoment zaterdag 9 sept
op afspraak
  Inschrijven