Laarne

Laarne is een Gemeente in de provincie Oost-vlaanderen. De gemeente ontstond in 1973 door een samensmelting van Laarne en Kalken. Laarne staat vooral bekend om zijn historisch kasteel, het Kasteel van Laarne, dat een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van België is.

LANDBERGH Laarne Kasteel van Laarne 04
 • Schermafbeelding 2023 02 06 om 14 52 53
  Aantal inwoners 12 532
 • Schermafbeelding 2023 02 06 om 14 52 59
  Oppervlakte 32,58 km²
 • Postcode
  Postcode 9270

Winkelen

Hoewel Laarne een kleinere gemeente is, heeft het toch enkele leuke lokale winkels en boetieks waar je terechtkunt voor dagelijkse benodigdheden en speciale geschenken. Voor een uitgebreider winkelaanbod kun je ook de nabijgelegen steden zoals Gent verkennen, waar je grote winkelstraten, boetieks en warenhuizen vindt.

Horeca

Het stadje heeft een breed scala aan eetgelegenheden, van gezellige cafés tot chique restaurants. Vaak kun je er genieten van heerlijke traditionele Belgische gerechten, maar ook liefhebbers van internationale keukens komen hier aan hun trekken.

Natuur

Ontdek de rust en schoonheid van Laarne. Wandel door de groene omgeving rond het kasteel, met paden die door bossen en langs stille vijvers kronkelen. Laarne is een ideale plek voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

Mobiliteit

Laarne is goed bereikbaar dankzij handige verbinding met steden zoals Gent en Lokeren. Het openbaar vervoer is goed geregeld met regelmatige busdiensten, waardoor je gemakkelijk door de regio kunt reizen. Daarnaast zijn er veel fietspaden en veilige wandelroutes, perfect voor fietsers en wandelaars. Voor automobilisten is Laarne ook goed bereikbaar via belangrijke snelwegen zoals de E17. Hierdoor is Laarne een toegankelijke plek voor zowel dagelijks woon-werkverkeer als recreatieve uitstapjes.

Recreatie

In de lokale sporthal kun je zaalsporten zoals basketbal, volleybal en badminton beoefenen. De prachtige landelijke omgeving biedt volop mogelijkheden voor buitensporten, met tal van wandel- en fietsroutes door het mooie Vlaamse landschap. Ook zijn er actieve sportverenigingen, waaronder een voetbalclub en een tennisvereniging, die regelmatig trainingen, wedstrijden en speciale sportkampen voor de jeugd organiseren.

Scheldevallei

De Scheldevallei en het nabijgelegen Kalkense Meersen natuurgebied zijn ideale plekken voor natuurliefhebbers.

Kastelen

Het Kasteel van Laarne, een middeleeuws kasteel dat uitstekend bewaard is gebleven en nu als museum dient. Het kasteel herbergt een indrukwekkende collectie antiek, tapijten en zilverwerk.

Kerk

Naast het kasteel is de Sint-Machariuskerk een bezoek waard. Deze prachtige kerk, oorspronkelijk gebouwd in de 14e eeuw, heeft een schitterend interieur en een rijke geschiedenis. Het kerkplein en de omliggende straten bieden een charmant decor voor een wandeling door het oude dorpscentrum.

Warenhuizen

 • Cado Supermarkt
  Meirhoekstraat 14 – tel: 09 365 07 00
 • 't Winkeltje / Dagwinkel 
  Doprsstraat 12 – tel: 09 368 24 70
 • Spar Kalken
  Dendermondesteenweg 7 – tel: 09 328 85 49
 • Bekijk andere warenhuizen in de buurt


Banken


Apothekers

 • Apotheek Suys 
  Dorpsstraat 29 – tel: 09 369 14 83
 • Apotheek De Munter
  Steentjesstraat 115 – tel: 09 369 91 85
 • Apotheek Marroyen
  Lepelstraat 3 – tel: 09 369 07 56
 • Bekijk andere apothekers in de buurt


Huisartsen

 • Huisartsenpraktijk Laarne
  Kasteeldreef 3 – tel: 09 336 57 27
 • Huisarts Joos Laarne 
  Rotstraat 5 – tel: 04 97 11 48 18
 • Dokter Luc Van Hoecke
  Lepelstraat 80A – tel: 09 369 81 57
 • Bekijk andere Huisartsen in de buurt
LANDBERGH Laarne Apotheek

LANDBERGH Laarne Centrum

LANDBERGH Laarne Kasteel van Laarne 02

LANDBERGH Laarne Prullenbos 02

LANDBERGH Laarne Slagerij

LANDBERGH Laarne Sport

LANDBERGH Laarne Transport 01

Eigendommen in deze buurt

Ontdek meer buurten

Alle regio's