Historisch centrum

Gent is een levendige stad met een rijke geschiedenis en een schat aan cultureel erfgoed. Gelegen in Oost-Vlaanderen, pronkt Gent met schitterende middeleeuwse architectuur zoals het Gravensteen en de Sint-Baafskathedraal. De stad bruist van kunst en muziek, met evenementen zoals de Gentse Feesten. De stad staat verder ook bekend om haar gezellige grachten, historische pleinen en energieke studentengemeenschap.

Gent historisch centrum
 • Postcode
  Postcode 9000
 • Schermafbeelding 2023 02 06 om 14 52 53
  Aantal inwoners 272.778
 • Schermafbeelding 2023 02 06 om 14 52 59
  Oppervlakte 157,77 km²

Natuur

In Gent zijn er verschillende parken zoals het Baudelopark, Koning Albertpark en het Appelbrugparkje, waar je kunt genieten van de natuur, zelfs midden in de stad.

Horeca

De horeca in Gent is divers en bruisend, met een uitgebreide selectie aan eet- en drinkgelegenheden. Hier vind je zowel traditionele Vlaamse gerechten als moderne keukens. De levendige cafécultuur en talrijke bars zorgen voor een gezellige sfeer.

Winkelen

Gent heeft voor ieder wat wils. De Veldstraat is een levendige plek met een scala aan modemerken, terwijl de steegjes rond de Graslei en Korenmarkt perfect zijn voor het ontdekken van ambachtelijke producten en souvenirs. Ook in Patershol vind je diverse boetieks met vintage vondsten en kunstgaleries.

Onderwijs

De stad huisvest de prestigieuze UGent, opgericht in 1817. Deze universiteit geniet internationale erkenning vanwege haar diverse studieprogramma's en baanbrekend onderzoek. Daarnaast zijn er tal van basisscholen, middelbare scholen, academies, internaten, universiteiten en hogescholen.

Gravensteen

Het middeleeuwse kasteel van Gent, gebouwd in de 12e eeuw door de graaf van Vlaanderen. Dit imposante fort, met zijn dikke muren en torens, biedt een fascinerende kijk op middeleeuwse verdedigingsarchitectuur.

Sint-Baafskathedraal

Een prachtig voorbeeld van gotische architectuur met een rijke geschiedenis, beroemd vanwege het altaarstuk 'Het Lam Gods' van de gebroeders Van Eyck, een meesterwerk van religieuze kunst.

Korenmarkt, Graslei en Korenlei

Iconische pleinen en kades langs de Leie, omringd door historische gebouwen uit verschillende periodes. Ideaal voor een ontspannen wandeling en om de sfeer van Gent te ervaren.

Museum voor Schone Kunsten

Het museum huisvest een uitgebreide collectie Vlaamse schilderijen en beeldhouwwerken, waaronder werken van Van Eyck, Rubens en Ensor.

Design Museum Gent

Een mix van historische en moderne designstukken, tentoongesteld in een prachtig gerestaureerd 18e-eeuws herenhuis.

Vrijdagmarkt en Groentenmarkt

Levendige markten waar je lokale producten kunt kopen en kunt genieten van de bruisende sfeer van de stad.

Warenhuizen


Banken

 • KBC
  Kouter 175 - tel: 09 224 93 00
 • BNP Paribas Fortis
  Zonnestraat 2 - tel: 02 762 60 00
 • VDK
  Sint-Michielsplein 16 - tel: 09 267 32 11
 • Bekijk andere banken in de buurt


Huisartsen

 • Huisartsen Centrum Gent
  Kortrijksesteenweg 130 - tel: 09 311 61 62
 • Huisartsenpraktijk Reep Centrum Gent
  Gebroeders van Eyckstraat 32 - tel: 09 366 40 99
 • Huisartsenpraktijk Roosevelt
  Franklin Rooseveltlaan 442  - tel: 09 233 08 91
 • Bekijk andere huisartsen in de buurt 
Gent historisch centrum 6

Gent historisch centrum 9

Gent historisch centrum 15

Gent historisch centrum 12

Eigendommen in deze buurt

Ontdek meer buurten

Alle regio's